Zanimljivosti

sretna nova 1995!

Aside Banners

Teško je odlučiti se koji hrvatski trg ima dosadniji novogodišnji “lineup”, ali jedan je ugodno iznenadio

Piše , Objavljeno

“Poštovana 2020-ta,

molimo te da nam vratiš izvođače za proslavu Nove godine.

Sa štovanjem,

Tvoja 1995.”

Na stranu to što dočeci novih godina na trgovima naših najvećih gradova nikada nisu po našemu ukusu. To je u redu, ni ne trebaju biti. Ok je da su po ukusu većine, pa makar to značilo da na trgu pjeva i Jala Brat. Ali da barem pjeva Jala Brat. Onda bi makar znali da ulazimo u 2020. – novu godinu i novo desetljeće. No, dovoljno je samo baciti pogled na popis izvođača koji će pjevati na trgovima diljem Hrvatske, a posebice Zagreba, da se zapitamo – koju to godinu uopće čekamo?

Zagreb uz Prljavo kazalište i Nove fosile

Gledajući Bandića kako na press konferenciji najavljuje Fosile (zbilja je cringe zvati ih novima) i Prljavce koji će pjevati na dočeku 2020. godine na Trgu bana Jelačića, osjećaš se kao da zadnjih 30 godina nije ni prošlo. Lupi petama i  Ruža Hrvatska? To je ono što glavni grad Hrvatske nudi svojim građanima u 2020-oj?

Kaže Doležal “To je lijepa zagrebačka priča kojoj će se veseliti svi.” Ako ovo nije najbolji dokaz one “mišljenje je k’o dupe – imaju ga svi”, ne znamo što je. Jer recimo, mi mislimo kako se ovome, osim Milene- generacije tvoje, nitko u 21. stoljeću ne veseli.

Ni Split nije bolji

I Split je, jednako kao i Zagreb, zapeo u nekom prošlom stoljeću, ali na dalmatinski način, pa će za vas u novogodišnjoj noći na rivi pjevati Tomislav Bralić i klapa Intrade, a do ranih jutarnjih sati Jelena Rozga. Kaštelani će feštati uz Alena Nižetića.

U Zadru malo sunčanije

Zadar je, makar u usporedbi sa Splitom, pozitivno iznenadio pa će tu pjevati TBF i neki lokalni bend Zaratino. Ne znamo tko je Zaratino, ali makar nije Grdović.

Šibenik potvrđuje svoj status urbanog središta Dalmacije, pa i Hrvatske

Šibenik se u zadnjih nekoliko godina profilirao kao grad kulture, odličnih koncerata i elektroničkih festivala, što ga kraj svoja dva velika brata – Zadra i Splita, u kojima je i dalje vrhunac čuti Rozgu ili Grašu, čini urbanim središtem/jedinim urbanim gradom Dalmacije. Ma što Dalmacije, i Hrvatske.

Osim bogatog ljetnog programa, Šibenik nudi više, bolje i modernije i za Novu godinu. Tako da ako ste se namjerili slaviti Novu na nekome trgu u Hrvatskoj, Šibenik is a place to go. Doček je organiziran na tri pozornice, od kojih će na glavnoj pozornici ispred katedrale sv. Jakova nastupiti Stereo MC’s, a u Maloj loži će puštati omiljeni beogradski DJ Kristijan Molnar.

Za one koji više vole domaću glazbu tu su Neno Belan & Fiumens te Cubismo u Perivoju Roberta Visianija što je ipak televizor u boji za sve do sad navedene domaćice.

Istra i Primorje pobrali najveće estradne zvijezde

U Umagu Maja Šuput, u Poreču Severina. Na riječkom Korzu Nina Badrić i Dubioza Kolektiv (zbilja ne znamo tko se sjetio ove kombinacije), u Rovinju Gibonni, u Malom Lošinju Grašo, a na Rabu Tony Cetinski.

TAGOVInova godina proslava nove trg