Zanimljivosti

Snašao se

Aside Banners

U Nizozemskoj je zabranjeno dati djetetu ime po nogometnom klubu. Ali ovaj lik ih je sve zeznuo!

Piše , Objavljeno

Nizozemci su svakakvi, ali ono što im se mora priznati je da poštuju propise i da je država zbog tog znatno više uređenija nego npr. ova rupa u kojoj mi živimo. U Amsterdamu smiješ srolati joint (ili kupiti unaprijed srolani ako si noob), ali Nizozemci zabranjuju davanje neprikladnih imena djeci.

Jedan navijač nije mogao protiv sebe, a ni njegova žena nije mogla protiv njega. Ovih dana je nazvao jednu nizozemsku radio postaju kako bi podijelio svoju priču o imenovanju djeteta.

On i supruga su otišli odraditi porod u Belgiju, odmah preko granice samo kako bi klinac mogao dobiti ime Bryan Feyenoord, prema klubu iz Rotterdama. Kaže da se to dogodilo prije nešto više od 10 godina (realno, i naši očevi su loši s našim rođendanima), ali je rekao kako je tog sina htio nazvati i Leonardo po brazilskom krilnom igraču koji je stigao u Feyenoord početkom 2000-ih, ali je on brzo otišao iz kluba pa ipak ništa od toga. Vjerojatno se zato odlučio na ono vječno – Feyenoord.

U ovoj priči ima još zanimljivosti, navodno je Bryan Feyenoord brat od onog poznatog klinca koji je na viralnoj fotki u finalu Kupa Uefa 2002. godine Borussiji Dortmund pokazivao srednji prst.

TAGOVINizozemska nogomet zakoni