Zanimljivosti

Misa misa

Aside Banners

U Njemačkoj održana Star Wars misa

Piše , Objavljeno

Zionistička crkva u Berlinu je održala tematski obred koji je umjesto Isusa u prvom planu imao Ratove zvijezda.

Screenshot_9

Klinci su ponijeli i lightsabere, a neki vjernici su došli odjeveni u likove iz filmova. Niste mogli nikad zamisliti Darth Vadera u crkvi? E pa ovdje ih je bilo nekoliko.

Pored oltara je postavljeno projekcijsko platno na kojem je prikazana scenu iz izvorne trilogije [SPOILER ALERT] u kojoj se Luke Skywalker bori protiv Darth Vadera i govori mu kako nikad neće preći na tamnu stranu.

 

Orguljaš je odrokao i Star Wars temu Johna Williamsa. Vikar je najavio da se Sila probudila. Crkva je napunjena do posljednjeg mjesta. Možda uz ovakve tematske zabave interes mladih za odlazak u crkvu naraste kao nekoć kad je mladi crkveni bend svirao rock verziju “Jednom Krist stade na žalu”.

star wars 1

Neki vjernici nisu bili oduševljeni te su na društvenim mrežama ovaj postupak prozvali sramotnim, ali drugi su branili ovaj obred jer je kroz globalno poznate likove pokazao temu koja nikad ne zastarijeva – borbu dobra i zla.

Samo čekamo da crkvene osobe i organizacije napadnu Star Wars kao što su nam nekoć pokušali ukrasti radost iz čitanja i gledanja Harry Pottera. Razlog? Kylo Renov lightsaber koji je zapravo crveni križ okrenut naopako. Ili bilo što drugo…

star

TAGOVIcrkva isus krist misa star wars

Komentiraj