Zanimljivosti

bolje da si postao j.lo

Aside Banners

Ulupao brdo para i vremena da operativnim zahvatom postane Red Skull, neprijatelj Captain Americe. Ali zašto?

Piše , Objavljeno

Bez obzira što neke superzlikovce obožavamo, nismo nikad htjeli biti jedan od njih. Od malih nogu (yay high) smo htjeli nositi masku šišmiša, slovo S na prsima ili pucati mrežu iz zapešća. Jedan gospodin iz Venecuele je želio sasvim drukčije stvari. I nekoliko godina i 30 tisuća dolara poslije – postao je ono što je htio. Ili barem nešto nalik tome što je htio.

Kad smo vidjeli prvi thumbnail, pomislili smo da se radi o nekoj nama nepoznatoj rasi iz Star Trek svemira, ali pobližim ispitivanjem (čitanjem naslova) smo zaključili kako je lik fasciniran Red Skullom, glavnim neprijateljem Captain Americe kojeg smo imali prilike vidjeti u mlakom ostvarenju nazvanom Captain America: The First Avenger.

Red Skull je lik koji postoji u Captain America stripovima još od 1947. godine, ali u našim krajevima nije postigao uspjeh sličan Hobgoblinovom, Mandarinovom ili Magnetovom – vjerojatno zbog pomanjkanja kvalitetnih animiranih ekranizacija i stripova kad smo bili klinci preko kojih smo uglavnom upijali fascinaciju Marvel svijetom. Uostalom, mislimo kako kod nas Captain America nikad nije uspio zbog političkih razloga jerbo se teren pripremao za nacionalnog heroja – Hrvatka.

I tako… Red Skull, a?

Hjoj, znamo kako je zadnji put Red Skull završio u avionu. Not fun, ne bismo vožnju pored ovog momka.

Henry Rodriguez je 37-godišnji otac koji je posvetio život pretvaranju u porumenjelog zlikovca. Također je i tattoo artist, što možda objašnjava afinitete prema ekstravaganciji. Za Daily Mail je izjavio kako se oduvijek divio Red Skullu te kako s njim dijeli neke karakterne osobine. Jedino što ne dijeli s njim je nacistička ideologija.

Ne, uopće.

Deder objasni nam onda kako se izabereš identificirati s oličenjem nacizma u Marvel stripovima? Jel nije mogao pasti neki Skeletor iz He-Mana ili barem Spawn?

Više od 130 sati je proveo na operacijskom stolu tijekom godina, prvo si je oči pretvorio u razlog za narodnjak “crno oko moje” – ako postoji takav neki, zatim je riješio i implantat u čelu, a kako to nije bilo dovoljno, odlučio se i na amputaciju nosa. A gle, kontamo te u neku ruku, i nama je drama boriti se s ovim dlakama koje rastu iz nosa sve više kako godine prolaze. Postao je nekakav polucelebrity u Caracasu, pojavljuje se u klubovima i ekipa mu stalno upada da se slikaju s njim. Kod nas bi vjerojatno završio na Farmi.

I za kraj realno – brate, izabrao si biti opsjednut jadnim zlikovcem koji gotovo nikoga ne zanima.

TAGOVICaptain America marvel

Komentiraj