Zanimljivosti

Not very nice

Aside Banners

VIDEO Kazahstan je napokon prihvatio Borata i to na “Very nice!” način

Piše , Objavljeno

Određene stvari u životu treba prihvatiti: vlastite mane, profesor s najgorim kolegijem na faksu je jednostavno š*pak, pandemiju, loš završetak serije Igra prijestolja, Luka Modrić neće igrati zauvijek, Trump je predsjednik Amerike, ABOUT YOU je grozna platforma prodaje odjeće te Borata.

S prihvaćanjem posljednjeg mi osobno nismo imali problema. Dapače, veselili smo se nastavku jer smo obožavali prvi dio. No, nisu svi bili toliko oduševljeni fiktivnim likom Sache Baron Cohena. Naravno da je bilo puno Amerikanaca kojima se nije svidjelo kako ih je prikazao u filmu, ali u tom gnjevu nisu bili sami.

Boratova rodna gruda također nije imala ništa lijepo za reći nakon prvog dijela. Kazahstancima se nije svidjelo kako ih je Baron Cohen predstavio u filmu iako jedina točna informacija vezano za ovu europsku azijsku zemlju je njen položaj na mapi. Niti je Boratovo ime napisano prema njihovom pravopisu, niti govori njihovim jezikom, selo koje je snimao se zapravo nalazi u Rumunjskoj.

Sve se to promijenilo nakon drugog dijela. Kazahstan je odlučio prihvatiti svoju stečenu popularnost te su s drugim dijelom Borata odnosno Borat Subsequent Moviefilm pokrenuli novu turističku kampanju. Iskoristili su Boratovu najpoznatiju frazu “Very nice!” kako bi u reklami opisali sve kazahstanske ljepote.

Na prvu nam se ova ideja činila dobro-smiješnom, ali pogledavši samu izvedbu, ostali smo razočarani. Doslovno im je lopta namještena na jedanaestercu, golman se maknuo s gola, a oni su promašili loptu.

Ne možeš tako traljavo iskoristiti tu frazu. Pokušali su ikoničnu izjavu izvesti u malo profinjenijem stilu i ne pali. Ne mislimo da su se glumci, od kojih neki izgledaju kao da su naknadno sinkronizirani, trebali kreveljiti, ali ako trebaš reći “Very nice!”, a ne predaš se tome u potpunosti – nisi ništa napravio.

Simpatična ideja – loša izvedba.

Zvjezdica za trud.

TAGOVIborat Kazahstan Very nice