Zanimljivosti

Preopterećenje emocijama

Aside Banners

Vjerni i zahvalni pingvin svake godine prepliva 8 000 kilometara kako bi bio s čovjekom koji ga je spasio

Piše , Objavljeno

Mogao mu je poslati kakav poklon, možda čak i običnu čestitku ili pozdrav po tetki, ali ovaj prekrasni pingvin zna kako se treba odnositi prema “svom” čovjeku!

pingvinPriče o životinjama koje se ponašaju drugačije od onoga što smo od njih navikli i pokazuju emocije i reakcije koje pripisujemo uglavnom jedino ljudima uvijek nas iznova obraduju i razniježe. Posebno su tu jaki igrači pingvini, simpatične ptice koje su oduvijek pokazivali veliku privrženost jedni drugima, ali i ljudima. Ipak, izgleda kako je jedan od njih, nazvan Dindim, odlučio otići nekoliko koraka naprijed i “svojem” čovjeku pokazati koliko mu uistinu znači!

pingvin 2

Dindima je prije pet godina na obali pronašao zidar i povremeni ribar Joao Pereira de Souza. Pingvin je bio potpuno prekriven naftom i na izmaku snaga, pa ga je Joao odnio kući, oprao i proveo idućih 11 mjeseci brinući se o njemu. Kada je došlo vrijeme da ga pusti, Dindim nije želio otići, a tek su ga njegovi životinjski nagoni natjerali da ponovno skoči u ocean i zaputi se do 8 000 kilometara udaljene argentinsko/čileanske obale, gdje se njegova vrsta pari i radi sve ono što pingvini rade.

Loyal Penguin – TV reportaža:

No kada je taj period završio, Dindim se vratio natrag na obalu do Joaoa, što je čovjeka naravno iznenadilo, ali i obradovalo. Sada se ta praksa ustalila i već četvrtu godinu Dindim 4 mjeseca provede obavljajući svoje pingvinske dužnosti, dok osam mjeseci brije s Joaom. “Volim tog pingvina kao vlastito dijete. Vjerujem i da pingvin voli mene.“, kaže Joao o svom odnosu sa životinjom te nastavlja: “Nikome drugome nije dozvoljeno da ga dira. Kljuca ih ako pokušaju. Sjedi u mom krilu, dopušta mi da ga tuširam, da ga hranim sardinama i nosim svuda okolo.” Izgleda kako pingvin dobiva uistinu kraljevski tretman, ali u svakom je slučaju lijepo čuti za ovakve pozitivne priče zbog kojih se moramo zapitati zašto čovjek sve manje njeguje takav odnos sa svojim životinjskim prijateljima…

TAGOVIčovjek emocije ljepota ljudi odnos pingvin povezanost priroda prisnost životinje

Komentiraj