Zanimljivosti

Mastermind

Aside Banners

Zvuči nam poznato! Stvorio vlastito carstvo droge nakon što mu je dijagnosticirana opasna bolest

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Priča Edwarda McCanna koji je podigao vlastito carstvo droge na noge nakon što mu je dijagnosticirana leukemija neodoljivo podsjeća na onu Waltera Whitea iz Breaking Bada.

Nakon što je 2010. završio na kemoterapiji, okrenuo se kanabisu kako bi ublažio neke od neugodnijih nuspojava koje su dolazile s tim tretmanom, prenosi UNILAD.

Ako kažemo da nas McCannova priča podsjeća na jednog od najpoznatijih TV ćelava, onda pretpostavljate da kanabis kod njega nije ostao samo stvar rekreativne uporabe – nego je naš Edward postao lokalni proizvođač te strašne “droge” kanabisa u Hampshireu.

Prema The Timesu, (bolesnik koji će tek postati) vlasnik tvrtke isprva je počeo uzgajati vlastiti kanabis u malim razmjerima prije nego što je proširio operaciju na već industrijsku/tvorničlku proizvodnju kanabisa na udaljenoj farmi u Walesu.

Policija procjenjuje da je McCann zaradio oko 4,3 milijuna funti od prodaje kanabisa, a dio tog novca otišao je na školarinu kćeri Samanthe.

Za razliku od Waltera Whitea, koji je veći dio Breaking Bada proveo pokušavajući svoj život najvećeg svjetskog kreatora metamfetamina zadržati u tajnosti od obitelji, McCann je svoje carstvo kanabisa napravio obiteljskim poslom.

Samim time, kada je kućnoj radinosti došao kraj, skupa s njim osuđeni su njegovi supruga i sin. Pritom, njegova supruga Linda pomogla je u postavljanju tvornice kanabisa u Walesu, a sin Daniel igrao je ulogu u uzgoju droge klase B.

U prosincu prošle godine Edward je osuđen na sedam godina i sedam mjeseci zatvora, Linda na godinu manje od njega, dok je Daniel dobio godinu dana više od svog poduzetnog ćaleta.

McCann je priznao krivicu za proizvodnju i opskrbu kanabisom između 2015. i 2020., dok su on i sin također priznali da su vodili operaciju manjeg opsega iz svog doma između 2013. i 2015.

Policija je uspjela uhvatiti McCanna zbog poruka koje je razmjenjivao sa sinom, a 23. listopada 2020. policajci su ušli u staju na seoskoj kući i otkrili tvornicu kanabisa.

Tamo su pronašli 202 biljke kanabisa ukupne vrijednosti 460.000 funti, zajedno s proizvodima od kanabisa, poput ulja i čokolade, u vrijednosti od 1,5 milijuna funti.

Policija je otkrila dio McCannove genijalnosti u tome što je struju u štali crpio izravno iz obližnjeg električnog stupa kako bi izbjegao privlačenje pogleda na sebe zbog korištenja sumnjive količine struje.

Zasluge treba svakako treba dodijeliti pa je sudac Geraint Walters koji je vodio slučaj nazvao McCannovu operaciju “najsofisticiranijom” tvornica kanabisa koju je ikada vidio.

S obzirom na to da je Breaking Bad izlazio od 2008. do 2013. ne bi nas čudilo da je McCann nadahnuće našao u vršnjaku kojeg je zapala gotovo identična situacija.

TAGOVIBreaking Bad droga kanabis laboratorij leukemija marihuana Walter White