Report

Nije puno ni pogriješila

Aside Banners

Zbunjena starica se godinama molila figurici iz ‘Gospodara prstenova’ misleći da je to sveti Antun

Neki fanovi fantasya odlaze korak dalje i izmišljenim likovima daju puno životnije osobine nego što one uistinu jesu, ali jedna je brazilska starica ipak otišla predaleko!

Piše , Objavljeno

Kada nas je početkom milenija Peter Jackson oduševio svojom trilogijom Gospodara prstenova, mnogi su fanovi i oni koji su to tek tada postali počeli ozbiljno brijati na likove iz tih filmova (odnosno knjiga J.R.R. Tolkiena), a posebno su popularni postali vilenjaci. Ekipa se oblačila kao oni, počeli su slijediti njihov nauk i životni stil, a neki su išli toliko daleko da su plastičnim operacijama pokušavali svoje tijelo učiniti “elfovskim”. No sve ih je bez imalo sumnje pobijedila starica iz Brazila, koja se jednom od tih fantastičnih likova molila godinama!

antun 2

Priču je u svijet viralnosti lansirala vizažistica iz Florianópolisa, Gabriela Brandão, koja je primijetila da se njezina šukun-baka moli neobičnoj figurici. Po bakinim riječima, radilo se o figurici svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika izgubljenih stvari koji je svecem postao 1232. godine po zalogu pape Grgura IX. Iako je figurica izgledala slično kao standardni prikaz sveca u njegovoj franjevačkoj odori, Gabriela se bacila na istraživanje i ustanovila kako se zapravo radi o figurici Elronda, polu-vilenjaka i jednog od vođa ove plemenite rase kojeg je u filmskoj trilogiji fantastično portretirao Hugo Weaving. Dakle, bakica se godinama molila Elrondu misleći kako se radi o svetom Antunu!

antun

Kako se radi o vrlo staroj ženi, bilo je problema kada su joj pokušali objasniti zabunu, a trebalo je puna dva dana da ju se uvjeri kako se toliko dugo molila sasvim pogrešnom simbolu. Figurice su, naravno, zamijenili, ali priča je postala toliko popularna da se oglasio čak i glumac Ian McKellen (koji je u trilogiji glumio čarobnjaka Gandalfa) i to sa genijalnom izjavom: “Žena u Brazilu se navodno molila Elrondu, misleći kako se radi o svetom Antunu. Očito si je pronašla novog idola.” Pouka cijele ove priče je svakako da treba provjeriti kome se zapravo moliš, a mi se samo nadamo da ako ima koga “tamo gore”, da neće zamjeriti bakici što je svoje molitve usmjeravala prema jednom poganskom polu-vilenjaku!

TAGOVIbizarno Brazil elf elrond gospodar prstenova molitva pogreška smiješno starica sveti antun vilenjak

Komentiraj