Report

Jel ovako izgleda raj?

Aside Banners

“Zečji otok” stvarno postoji: Ovo je najveselije i najkrznatije mjesto na svijetu!

Piše , Objavljeno

Kada u ruke primite malenog zeku ili nekakvog kunića i srce vam se skoro raspukne koliko je sladak, zamislite što bi se dogodilo da dođete na mjesto gdje ih ima na tisuće!

zeko 3

Mjesto radnje je japanski otok Okunoshima, pitoreskni komadić stijena i šume udaljen svega pola sata trajektom od kopna. Za vrijeme Drugog svjetskog rata ovo je mjesto bilo središte za testiranje i proizvodnju bojnih otrova, što mu nikako ne ide na ruku te bi se u svakom drugom slučaju trebao izbjegavati neki duži boravak na njemu. I uistinu, nema previše razloga zašto bi netko trošio svoje vrijeme i teško zarađeni novac na naizgled sasvim obični otočić s toliko ružnom prošlošću, ali postoji jedna sitnica zbog koje ga svake godine posjeti na desetke tisuća turista.

Ta sitnica su zečevi (iako bi naše stručno zoološko oko reklo da se ipak radi o nekakvoj vrsti kunića). Ne jedan zec, ne deset zečeva, ne sto zečeva, nego na tisuće i tisuće ovih glodavaca (stvaran broj im se ne zna niti približno) koji su svoj dom našli na Okunoshimi, tojest Zečjem otoku, kako se sada kolokvijalno naziva. Nitko sa sigurnošću ne zna od kuda toliko ovih životinjica na takvom jednom mjestu, ali uvriježeno je mišljenje da se radi o potomcima istih onih zečeva koji su za vrijeme Drugog svjetskog rata bili “pokusni kunići” prilikom eksperimenata s bojnim otrovima, ili se pak radi o klasičnoj situaciji gdje je netko iskrcao par primjeraka na izolirani otok bez pravih predatora, a oni su onda učinili ono što zečevi najbolje rade… i tu ne mislimo na jedenje mrkve!

zeko

Pošto je s njihovim brojem rastao i broj turista koji su ih dolazili vidjeti, s vremenom su se naviknuli na ljude pa sada bez problema prilaze svakom gostu i najčešće žicaju hranu. Poseban je doživljaj kada legnete na tlo i sačekate dok vas te krznene buhtlice u potpunosti ne prekriju, a onda uživate u vjerojatno najljepšim trenucima svog života, doslovno okruženi skakutajućom srećom. Na žalost, nismo to još imali prilike iskusiti na vlastitoj koži, ali sudeći po ekipi koja kači svoje doživljaje na Youtube, reklo bi se da je sve onako kako i zvuči: savršeno!

TAGOVIjapan kunić preslatko Putovanja zec životinje

Komentiraj