Report

Aside Banners

Želite se razvesti? OK, dođite na Facebook

Svaki peti razvod braka u Velikoj Britaniji navodi Facebook kao inkriminirajuću stavku.

Piše , Objavljeno

Skužili ste da vam je partner shvatio društveno umrežavanje ipak malo prevlažno i počeo sliniti po tuđem inboxu? E pa ne može to tako

Tehnologija nam se oduvijek uvlačila pod plahte, još od vremena Kama Sutre pa do vibrirajućih čudesa našeg doba. U najnovije pak vrijeme nije više fora naći tuđe gaćice pod krevetom ili ćopiti gologuzog ljubavnika u ormaru, nego pročitati par napaljenih porukica koje je poslao preko Facebooka. Britanski odvjetnici kažu da svaki peti razvod navodi Facebook kao jedan od faktora, stavka koja je do pred dvije tri godine bila nepostojeća.

ljubav je pukla na dva dijela...

ljubav je pukla na dva dijela…

Seksi chatanje s ljudima koji ne ulaze u prilično usku definiciju ‘moj bračni partner’ riješilo je mnoge vjenčanog prstena i čini se da će se trend sveudilj nastaviti. Pojava okolišnog uvaljivanja sretno udanih i oženjenih naravno nije ništa novo, ali sada je postalo tako jednostavno, dostupno, a i ribnjak u kojem pecaju ima prilično bogat meni. Više ne morate čekati odlazak na posao da bi skočili na telefon, sada uzmete laptop i odete na WC odapeti novu pikanteriju.

Je li net postao savršeni izlaz za ekipu koja teško odolijeva iskušenjima? Vjerojatno. U posljednje dvije godine razvodi vezani za cyberprevare u drastičnom su uzetu, a ništa manje nije ni onih koji preko Fejsa ganjaju svoje davno prohujale ljubavi s prilično nejasnom i tim više opasnom idejom kuda sve to vodi. Brujalo se prošle godine o baksuznoj Emmi Brandy iz Velike Britanije koja je saznala da joj se muž razvodi preko, khm, fejsa. I to na dojavu frenda iz Danske. Inkriminirani frajer je tog popodneva došao kući s posla i skinuo cipele i pitao što ima za ručak, kao da se ništa nije desilo. Kao da na netu nije rastrubio kako će uskoro biti slobodan i kao da par žena koje su iskomentirale vijest s ‘OMG, bit će ti stoput bolje bez nje’ ne može nitko drugi pročitati.

Naravno, par morskih pasa softverskog tržišta ekspresno je uočilo novu lukrativnu nišu i skucalo par programa za web špijuniranje najmilijih i najdražih. Bilo za smartphoneove, bilo za PC-je, odsada možete pratiti sve SMS-ove, emailove, message… praktički svaki dodir tipkovnice. Nemojte se začuditi ukoliko vas tu i tamo zapadne niz isprekidanih hijeroglifa. ‘jsdh jfkda tre gjkrwč gjrwioe gjkd jjjj vv nnnn nn cvvvvv cccccccd dddddd’…to je vaš dragi prešao s riječi na djela.

TAGOVIfacebook ljubav social network web

Komentiraj