Report

Malo hoće, malo neće

Aside Banners

Žene će vjerojatnije postati “hladne gadure” ako ih odbiju zgodni muškarci

Piše , Objavljeno

U vječnoj igri mačke i miša koju zovemo “ljubav”, žene ponekad ispadaju hladne i bešćutne, ali izgleda kako bi glavni razlog tome mogli biti upravo muškarci.

žena 2Svatko je prošao kroz tu muku: fino se urediš, skupiš hrabrosti da priđeš zgodnoj curi, nabaciš svoju najbolju igru i onda… ‘ladni odjeb! Rijetko što ima toliko negativan utjecaj na krhki muški ego kao odbijanac neke cure pa nam ne preostaje ništa drugo nego okarakterizirati ju kao “hladnu gaduru” (recimo kako je ovo blaža forma poznate fraze) i zaželjeti joj sve najgore u ljubavi, ali izgleda kako one jadne nisu krive za svoje ponašanje. Ne, ne… kriva su naša zgodnija muška braća!

Nedavno je u glasniku Social Psychological and Personality Science objavljena zanimljiva studija o tome kako žene reagiraju kada ih odbije zgodni muškarac. Znanstvenici su uzorku od 126 žena dale na izbor mogućnost upoznavanja zgodnog i privlačnog muškarca i manje zgodnog i ne toliko privlačnog muškarca. Zanemarivši žene koje su odabrale manje zgodnog muškarca, znanstvenici su se fokusirali na ove koje su izabrale zgodnije, a nakon što ih je on odbio, većina je žena tog muškarca odmah okarakterizirala manje zgodnim i nije ih više zanimao. Kada im je pak nakon toga upao drugi, manje privlačni muškarac, većina je žena pokazala malo interesa za upoznavanjem.

Flirtatious young girls staring at handsome guy

Izgleda kako žene koje su “izvisile” nemaju nekog prevelikog interesa za daljnjim nastavkom zavođenja, a niti ne žele prihvatiti manje privlačnu utješnu nagradu. Autor istraživanja Geoff MacDonald smatra kako se nakon odbijanja privlačnog muškarca žene ne žele dodatno bedirati prihvaćanjem “magarca” pa njihov obrambeni mehanizam često izgleda kao hladno i bešćutno ponašanje. OK, razumijemo mi sve to, ali nisu li žene te koje obično pljuju po nama da smo svinje koje zanima samo izgled? Sudeći po ovom istraživanju, nisu ni one daleko, a još su pritom i bezobrazne! Bilo kako bilo, u igri ljubavi ponovno nema pobjednika, a obje su strane totalni gubitnici…

TAGOVIhladne gadure ljubav privlačnost seks zavođenje zgodni muškarci

Komentiraj