Report

Lijepe donje usne

Aside Banners

Žene sve češće operiraju vagine kako bi izgledale bolje u tajicama i bikinijima

Piše , Objavljeno

Nekoć su žene sav svoj fokus usmjeravale prema najvidljivim dijelovima svog tijela, poput grudi i lica, a danas se sve više okreću onim skrivenijim tajnama.

operacija 2Kada mi muškarci gledamo pornjavu, svjesno se ili nesvjesno uspoređujemo s “glumcima”, pokušavajući procijeniti koliko je njihova alatka veća ili manja od naše, a izgleda kako žene rade istu stvar samo što je njihov fokus na vaginama. I ne samo u pornjavi, već i u običnim filmovima i fotkama modela ili glumica, gdje više nisu samo grudi, guza ili lice ideal ljepote, već je to i skrivena školjkica. Ne čudi tako kako je prošle godine zabilježen porast od čak 49% operacija na području vagine (u SAD-u, naravno), a izgleda kako ti trendovi ne posustaju.

Iako postoji nekoliko oblika zahvata na tom području, najčešći su labioplastija i vaginoplastija. U prvom se slučaju radi o korekcijama na vanjskim ili unutarnjim stidnim usnama, uglavnom zbog njihove veličine ili asimetrije. Kod vaginoplastije je pak stvar u doslovnom sužavanju vagine zbog njezinog opuštanja nakon rođenja ili zbog starosti. Cijene se kreću od 6 do 8 tisuća dolara, a žene se ovakvim zahvatima podvrgavaju prvenstveno iz estetskih razloga. Naime, u današnje je vrijeme postalo praktički standardno da se to područje depilira te se nose uske hlače, tajice ili gaćice/bikiniji, pa su žene postale itekako svjesne kako su vagine sada mnogo vidljivije i izloženije osudi. A potraga za savršenstvom nikada ne prestaje…

labiaplasty

No taština ipak nije jedini razlog ovakih operacija, pa tako veliki broj žena pravi korekcije svojih južnih područja iz zdravstvenih razloga. Velike stidne usne tako mogu negativno utjecati na higijenu, a i izazivaju neugodu prilikom nošenja uske odjeće ili seksa, kada se nalaze pod stalnim ili ponavljajućim pritiskom i trenjem. Dob pacijentica u svemu tome ne igra gotovo nikakvu ulogu tako da se za zahvate zanimaju djevojke od 16 godina, ali i starice od 75, no glavni su kandidati ipak mlade majke koji nakon poroda žele vratiti sve na svoje mjesto, kako je bilo i prije!

TAGOVIideal labioplastija ljepota operacija plastična operacija vagina vaginoplastija žene

Komentiraj