Report

Aside Banners

Ljubav je štetna za život!

Dan prije Valentinova podučit ćemo vas zašto sutra trebate biti jaaako dobri, jer ljubav i ubojstvo često idu ruku pod ruku.

Piše , Objavljeno

Čas se volite, čas se mrzite – to nije neuobičajen razvoj scenarija u velikom broju ljubavnih veza. Malo suza, par ružnih riječi, svako pokupi svoje stvari, malo prepucavanja… i ajbok – svako na svoju stranu.
Ipak, ponekad završi tako da jedno od dvoje (ili troje) završi par metara pod zemljom, a drugo u bajbuku ili na kraju konopca. Pa čisto da za ovo Valentinovo ne zabrijete skroz na romantiku, imajte na umu da u ljubavnoj priči možete svršiti na više načina, od kojih vam tek jedan tjera smiješak na lice.

Ruth Ellis – smrtno posesivna

Ruth je bila zadnja žena u Velikoj Britaniji nad kojom je izvršena smrtna kazna, i to zbog ubojstva svojeg supruga Georga Ellisa.
Ruth, djevojačkog prezimena Nelison, bila je lokalna ljepotica u malom lučkom gradu na jugu Walesa. Tu je ostala trudna s oženjenim kanadskim mornarom i rodila sina. Otac se brinuo za nju i dijete dok nije bilo vrijeme da digne sidro i vrati se svojoj obitelji u Kanadu.
Sama, Ruth se za sebe i dijete skrbila hostesirajući u lokalnom noćnom klubu. S 24 godine udala se za Georga Ellisa. Razvedeni zubar koji je imao dva sina iz prethodnog braka činio joj se kao prava prilika, ali George je nakon nekoliko čašica pokazivao svoje pravo lice. Bio je nasilan, ali Ruth je to manje smetalo od pomisli da bi joj ga neka druga mogla oteti. Bila je bolesno posesivna i ljubomorna, što je u kombinaciji s njegovom sklonošću prema alkoholu i nasilnom naravi davalo eksplozivnu mješavinu pijanog nasilja i braka punog sumnji. Kada je Ruth rodila kćer, divni mužić odbio je priznati očinstvo i brak se raspao.

Nakon Georga, Ruth je našla još jednu pijanduru sklonog šaranju. Veza je bila tek na početku, ali jedne nedjeljne noći Ruth mu je presudila. šest metaka iz bubnja Smith & Wessona okončalo je život Davida Blakelyja i stavilo pečat na zlu sudbinu ljubomorne žene.
Priznavši, ali ne objasnivši svoj čin, Ruth je dva mjeseca kasnije obješena u zatvoru Holloway u blizini Londona.

Tragedija nije okončana njezinom smrću, dapače, tada tek počinje. Nekoliko tjedana nakon pogubljenja iznenada je umrla njezina mlađa sestra, bivši muž George Ellis objesio se tri godine kasnije. Njezin sin Andy bio je strašno pogođen majčinom sudbinom i smrću, ubio se 1982. godine.

Leonard Rojas – tragični trokut

Leonard Rojas živio je u istoj kući sa svojom nevjenčanom suprugom, Jo Ann Reed, i svoji bratom Davidom Rojasom u Alvaradu, u Texasu. Nakon burne noći pune alkohola i droga, u ranim jutarnjim satima stigao je kući, ušao u kuhinju i skuhao si kavu.
U tom trenu, ugledao je Jo Ann kako izlazi iz bratove spavaće sobe, te ju je optužio da ju vara s rođenim bratom. Jo Ann uspjela ga je umiriti, ili je barem tako mislila, te ga je odvela u bračnu postelju. Žena je računala da će ljubomornog Leonarda umiriti oralnim seksom. Kada je svršio, Leonard je nevjenčanoj supruzi smjestio metak između očiju. Zvuči kao neukusna šala, ali radilo se o pravom metku.

Leonard je brata zatekao u kupatilu, te ga je pogodio sa tri metka. Vratio se u spavaću sobu gdje je našao Jo Ann još uvijek živu. Vezao joj je plastičnu vrećicu oko glave i pokrio ju dekama i jastucima.
Nakon dvostrukog ubojstva, Leonard je smireno dovršio svoju šalicu kave, izišao iz kuće i krenuo autobusom za Atlantu. IZ autobusa je izišao u Dallasu, potražio zaštitara i priznao mu svoje zlodjelo. Kasnije je poricao priznanje, ali je 1996. godine osuđen za dva ubojstva, a šest godina kasnije je i pogubljen.

Carol Ann Hunter – ljubomora u visokom društvu

Carol Ann bila je uspješna direktorica britanskog proizvođača igračaka, Tomme Tippee, zaslužna za velik dio poslovnog uspjeha te tvrtke. Njezin nevjenčani suprug Colin Love bio je jednako uspješan kao potpredsjednik poznate kozmetičke kuće Avon. Nakon 22 godine suživota i uz dvoje zajedničke djece, Colin je putem društvene mreže Friends Reunited stupio u kontakt sa svojom dragom iz srednjoškolskih dana Judith Crowshaw. Među godinama razdvojenim ljubavnicima ponovno je buknula stara strast i Colin je ostavio ženu i djecu.

Nakon razlaza, u tijeku razdiobe imovine, Carol Ann počela je kovati pakleni plan. Naumila je dati ubiti bivšeg partnera i ženu koja joj ga je otela. Svoje planove podijelila je s novim partnerom, Antonom Leejem koji je ranije bio financijski savjetnik imućnog para. Lee je kontaktirao bivšeg kolegu iz vojske tražeći osobu od povjerenja koja bi ispunila bolesnu želju gnjevne i ljubomorne žene:ubojstvo Colina i Judith. Carlon Ann kasnije se predomislila i zatražila da samo Judith bude ubijena, ali tako da izgleda kao da se radi o automobilskoj nezgodi i to uoči Božića.
Ipak, osoba koju je par kontaktirao sve je prijavila policiji, koja je na pregovore o naručenom ubojstvu poslala policajca koji je glumio profesionalnog ubojicu. Lee se dvaput sastao s “ubojicom”, prvi put tražeći da Judith bude ubijena, a drugi “tek” da bude teško pretučena. Treći put na sastanak je došla Carol Ann i zatražila isto, na što ju je policajac upitao hoće li biti problem ako Judith pogine, na što je Carol Ann rekla kako ju to ne brine, ali da se boji da joj to neće pomoći da postigne svoj cilj. Njezin cilj bio je da njezin bivši partner proda kuću u kojoj je živio s Judith.

Na trećem sastanku Carol Ann predala je pet tisuća funti kao predujam za ubojstvo. Tri dana kasnije, ona i njezin novi partner uhićeni su. Policija je objavila mejlove koje je Carol Ann slala Leeju, a u kojima se na okrutan način govori o ubojstvu i Judith koja je imala sreće da preživi bolesnu ljubomoru ostavljene žene.

Diane Zamora – dokaz ljubavi ubojstvom

Diane Zamora čuvala svoju mračnu tajnu, sve do jedne večeri u društvu prijateljica kada je u navali bolesne samohvale ponosno izrekla kako se ona i njezin dečko David Graham toliko vole da su spremni ubiti jedno za drugoga. Dapače, ispričala im je, David je već nekoga ubio zbog nje.

Radilo se o Adrianne Jones, šesnaestogodišnjoj učenici s kojom je David imao kratku avanturu. Njezino beživotno tijelo pronađeno je na polju nekoliko mjeseci ranije.
Nakon što je David priznao svoju nevjeru, Diane Zamora navela ga je da dokaže svoju ljubav tako što će zajedno ubiti Adrianne. Kasnije se na suđenju pokazalo da David zapravo nije imao ništa s nesretnom djevojkom, već je cijelu priču izmislio kako bi Diane učinio ljubomornom.
A njezina ljubomora pretvorila se u ubojiti bijes. Po dogovoru, David je ugovorio sastanak s Adrianne i pokupio ju svojim autom u kojem se skrivala i Diane. Parkirao je na skrovitom mjestu.

Planirali su joj slomiti vrat, privezati joj utege za noge i baciti njezino tijelo u obližnje jezero. Stvari nisu išle po planu. David nije uspio u namjeri da djevojci slomi vrat, pa ju je Diane opalila utegom po glavi. Ipak, Adrianne uspjela je izaći iz automobila i nakratko umaći ludom paru. David ju je uskoro sustigao i presudio joj s dva hitca u glavu.

Diane je kasnije svu krivicu prebacivala na svojeg ljubavnika, dok je priznala tek da mu je pomagala da ukloni tragove ubojstva. Oboje su osuđeni na doživotnu robiju, a jedini razlog zašto nisu omastili konopac je taj što je obitelj žrtve zamolila da se ne traži smrtna kazna.

TAGOVIkriminal ljubomora ubojstvo

Komentiraj