Biznis & Lova

Air Cash

Aside Banners

Zna se tko je GOAT! Kako je Micheal Jordan postao najbogatiji košarkaš u povijesti

Piše , Objavljeno

Izvor: Difer.studio/Shutterstock/Canva

Bio je 14 puta NBA All-Star igrač. Svake je godine osvajao naslov najboljeg strijelca NBA lige. Proglašen je najkorisnijim igračem NBA lige pet puta, što je najvažnije, bio je 6-od-6 u NBA finalima, a tako je svoju slavnu karijeru završio sa 6 trofeja NBA prvaka uz 6 nagrada za MVP-a NBA finala.

Bogatstvo Michaela Jordana procjenjuje se na 3. 5 milijardi dolara, prenosi nam Robb Report, što ga čini najbogatijim košarkašem ikada. MJ je svoj financijski skok ostvario kada je sletio na 3 milijarde dolara, koje je zaradio prodajom svog udjela u Charlotte Hornetsima.

Podsjećamo kako je Jordan većinski udio momčadi kupio 2010., ali ovog je mjesec pristao na ugovor vrijedan 3 milijarde dolara koji će mu omogućiti da zadrži manjinski udio.

„Odbor guvernera NBA lige odobrio je prodaju Charlotte Hornetsa grupi koju vode Rick Schnall i Gabe Plotkin, čime je otvoren put za okončanje 13-godišnjeg staža Michaela Jordana kao većinskog vlasnika, rekli su izvori za ESPN.“

„Odbor guvernera NBA lige (BOG) glasovima 29-1 za odobravanje prodaje, jedini protiv je bio vlasnik New York Knicksa, James Dolan, rekli su izvori.“

„Završena prodaja momčadi, kupljene po približnoj vrijednosti od 3 milijarde dolara, bit će izvršena u sljedećih jedan do dva tjedna, rekli su izvori.“

Rekao je Adrian Wojnarowski za ESPN, poznati NBA insajder, tako da je službeno, a od Jordana se oprostila i uprava Hornetsa.

Sve je počelo davne 1984., Jordan je potpisao petogodišnji ugovor s Nikeom vrijedan 2,5 milijuna dolara, a Nike je lansirao Jordan 1. Tenisice su zabranjene u NBA-u, a Nike je plaćao 5 tisuća dolara kako bi ih MJ nosio. Zabrana i kontroverza oko tenisica potaknula je prodaju i popularnost. Iz Nikeove borbe za individualnost rodila se kultna serija Air Jordan.

Prema Robb Reportu, Jordan Brand je, prošle godine, zaradio 5,1 milijardu dolara, što je gotovo 11% ukupne Nikeove prodaje. Michael Jordan zarađuje više od 200 milijuna dolara godišnje i 20 godina nakon umirovljenja, što je dvostruko više nego što je zaradio u NBA u karijeri, prenosi nam huddleup.

Dok je Jordan doslovno najvrjedniji košarkaš na svijetu, postoji mlađa konkurencija koja bi ga mogla prestići, jer, kako nam prenosi Robb Report, LeBron James vrijedi oko 1,5 milijardi dolara. Još mali dodatak u vječnoj debati tko je GOAT NBA-a.

 

TAGOVIair jordan goat Michael Jordan najbogatiji košarkaš na svijetu Nike novac