Znanost

idesh pobjednik godine

Aside Banners

“Florida Man” ima vrlo jednostavno rješenje kako spriječiti uragane

Piše , Objavljeno

Američku istočnu obalu opet je napao uragan, ovoga puta nazvali su ga Dorian.

Ako se pitate tko je to tko imenuje uragane, radi se o Svjetskoj meteorološkoj organizaciji koja upravlja formalnim sustavom po kojem uragani dobivaju imena. Imena za svako područje oceana objavljuju se na popisima prije sezone uragana, a danas postoji šest popisa koji se koriste za oluje Atlantskog i Tihog oceana. Ove liste se rotiraju tako da se svaka lista koristi jedne godine što znači da će se popis ovogodišnjih uragana ponovno pojaviti za šest godina kada će uragani imati ista imena kao ove godine.

hurricane-katrina-nasa-580

Uragan Katrina 28. kolovoza 2005. Fotografija:  NASA.

Od ovog pravila postoji iznimka, a odnosi se na posebno devastirajuće uragane poput Katrine iz 2005. koji su napravili toliko štete da su ih povukli s popisa i više se ni jedan urugan u budućnosti tako ne može zvati. To su oni najveći i najkatastrofalniji. U životu jednog uragana ovo je sigurno najveće priznanje koje može dobiti. No dobro, sad kad smo naučili sve o imenovanjima oluja, pređimo na stvar.

Ovaj Amerikanac zna kako zaustaviti Katrine i ostale uragane

Nakon što je 48 sati devastirao Bahame i iza sebe ostavio kaos, Dorian se jučer navečer približio obali Floride. I dok ljudi u panici evakuiraju domove, ovaj čovjek iz Floride, ima rješenje i savjet za američku vojsku i vladu kako se boriti protiv prirodne katastrofe. Prema Florida Manu, stvar je vrlo jednostavna.

“Stalno govore, prije dva dana, prije tri dana,” Oh … pogodit će sve ovo toplo vrijeme. Toplo vrijeme i topla voda.

“Imamo mornaricu. Zašto mornarica ne dođe i baci led u toplu vodu pa ne bi išao tako brzo kao što ide? Mora postojati načini borbe protiv toga, umjesto da samo pokažemo na stvar i kažemo: “Pa, postaje sve gore!” Da, znamo da postaje sve gore! “

Mornarica nije jedina grana oružanih snaga koju bi neidentificirani čovjek s Floride želio vidjeti kako riješava situaciju.

„Vi nam kažete:„ Oh, toplo je vrijeme.”Oh, to je vjetar. Pa, imamo ratne zračne snage. Vozite neke zrakoplove okolo i usmjerite vjetrove u suprotnom smjeru.”

Očito je da je video postao viralan momentalno, a Florida Man neiscrpna inspiracija.

 

Oh, good ol’ sweet ‘Merica, fala ti za još jednog Idesh kandidata za pobjednika godine.

TAGOVIBahami florida Florida Man idesh pobjednik godine uragan Dorian