Znanost

Udri po češnjaku!

Aside Banners

Muškarci koji jedu češnjak imaju privlačniji miris ženama

Piše , Objavljeno

Češnjak je najbolja stvar na svijetu. S maslinovim uljem na tjesteninu, u mesne prerađevine, u mahune, u špinat… Osim što je ukusan, liječi i infekcije, a i tjera vampire i vještice. I čini vas privlačnijim ženama.

Nažalost – nisu svi fanovi češnjaka. Pitajte moje djevojče kad navalim na režnjeve. No novi razvoj događaja daje zaključiti da muškarci miriše bolje zbog češnjaka. Sva sreća da nisam žena.

Ako vjerujemo novoj studiji izašloj u zborniku za međunarodna istraživanja hrane Appetite, žene tjelesni miris muškaraca smatraju ugodnijim i manje intenzivnim ako su subjekti konzumirali češnjak.

42 muškarca (k tome nepušača) bez zdravstvenih tegoba su sudjelovala u ovom istraživanju. Podijeljeni su u dvije grupe. U prvoj fazi – grupa A je dobila 2 režnja češnjaka, zajedno s kruhom i sirom. Grupa B je proždirala samo kruh sa sirom. U drugoj fazi – grupe su zamijenile uloge, grupa A je dobila… apsolutno ništa, a grupa B je dobila dvostruku količinu češnjaka od grupe A u prvoj fazi. U trećoj fazi je grupa A dobila 12 kapsula s 12 grama svježeg češnjaka, a grupa B je uzimala placebo.

garlic češnjak

Ekipi nije bilo dopušteno nanositi kolonjsku, dezodorans ili gel za tuširanje tijekom dana uzimanja uzoraka. Zabranjeno im je i vježbanje, vođenje ljubavi, pa čak i dijeljenje kreveta s nekim. Hrana – ništa što bi moglo poremetiti rezultate istraživanja – luk, papričice, papar, ocat, kupus, mliječni proizvodi, marinirana riba i alkohol. Ne zvuči zabavno, ali sve za znanost!

Oprani su im pazusi vodom bez sapuna pa im je pričvršćen pamučni jastučić za pazuh čiji je zadatak skupljati miris kroz idućih 12 sati. (Ne bismo htjeli biti taj jastučić.)

Sad dolazi najgori dio istraživanja. Nakon 12 sati, u kontroliranom okruženju, djevojke između 19 i 36 godina starosti su šnjofkale te jastučiće: jedan od muškarca koji je jeo češnjak i drugi od muškarca koji nije. Sve su uzimale hormonalnu kontracepciju kako bi se izbjegle “nestalnosti u olfaktornoj percepciji”.

Jastičići iz prve faze su pokazivali beznačajne razlike između dvije grupe, ali druga faza gdje je doza češnjaka udvostručena je već donijela značajnije razlike. Naime, grupa koja se ubila u češnjaku je ocijenjena puno bolje od onih koji nisu žvakali tu božansku biljku.

Moguće je da životinjske vrste biraju znakove povezane prehranom kako bi izabrali partnere u dobrom fizičkom stanju.

“Češnjak izaziva antioksidantske, imunostimulantne, kardiovaskularne, baktericidalne i antikancerogene pozitivne efekte. Moguće je da su preference za tjelesni miris oblikovane seksualnom selekcijom”

Istraživanje je imalo malen uzorak i zadah nije uziman u obzir. Nadamo se kako će detaljnije istraživanje biti provedeno da u miru uživamo u “bijelom luku”. Ako zadah ubija vaše bližnje i susjede, jogurt je brz lijek.

TAGOVIčešnjak istraživanje muškarci muško ženski odnosi žene znanost

Komentiraj