Znanost

posao iz snova ili noćna mora?

Banner 300

Znaš nekoga tko bi htio zaraditi 122 tisuće kuna gledajući televiziju?

Piše , Objavljeno

Koliko zdravlja biste bili spremni riskirati za posao u kojemu jedino što morate raditi je ležati i gledati filmove i serije po svom izboru puna dva mjeseca, i za to biti plaćeni 122.000 kuna?

Ako je biti kaučni krumpir tvoj najdraži oblik aktivnosti, možda će te zanimati sljedeća vijest.

Naime, NASA provodi istraživanje o utjecaju putovanja svemirom, odnosno utjecaju umjetne gravitacije na ljudsko tijelo, gdje se istražuje njen negativni učinak na mišiće. Iz ovoga razloga NASA traži 24 ispitanika, 12 muškaraca i 12 žena, kojima nudi kompenzaciju od 122.000 kuna za dvomjesečno ležanje u krevetu.

Glavni cilj je istražiti kolika šteta nastaje u bestežinskom stanju te pri kozmičkom zračenju, izolaciji i ograničenju prostora kojim se astronauti kreću tako da svi prijavljeni trebaju biti svjesni mogućih negativnih posljedica na njihovo zdravlje koje bi sudjelovanje u ovakvom istraživanju izazvalo.

P08-We-Need-You-NASA-Recruitment-Poster-600x

Još uvijek zainteresirani?

Ako vam se lagana atrofija mišića i ne čini tako strašnom te ste još uvijek zainteresirani, ovo je nekoliko uvjeta koje bi morali zadovoljavati kako biste uopće bili potencijalni kandidat za istraživanje.

Prvi je da morate biti između 24 i 55 godina starosti i dobroga zdravlja. Drugi uvjet podrazumijeva pričanje njemačkog budući da će se istraživanje odvijati u Kölnu. Sudionike očekuje 15 dana prilagodbe, 60 dana odmora u krevetu, a zatim 14 dana rehabilitacije nakon čega bi se opet mogli uklopiti u svakidašnji život.

Treba li posebno napominjati da sve tjelesne nužde kao i hranjenje i tuširanje obavljate u krevetu?

TAGOVIistraživanje nasa posao