Znanost

ZNANOST!!!!

Aside Banners

Puno velikih otkrića se dogodilo slučajno – baš kao i ovaj sladoled koji se ne topi

Piše , Objavljeno

Sasim slučajno su otkrili sladoled koji se ne topi – a gdje drugdje nego u Japanu. Biotherapy Development Research Center je uspio nešto što je uistinu potrebno čitavom čovječanstvu.

Kanazawa Ice je već dostupan u dijelovima Japana, a do otkrića se došlo na nevjerojatan način.

Istraživači su upitali slastičara da napravi desert koristeći polifenolnu tekućinu, ekstraktiranu iz jagoda kako bi se pomoglo farmerima čiji je urod pogođen posljedicama potresa i tsunamija.

Prilikom eksperimentiranja, slastičar se požalio kako se vrhnje “instant učvrstilo” kada je dodao jagodni polifenol. Prvo je kukao kao i svaki lik kojem nešto pođe po krivu posve neočekivano, ali je ubrzo shvatio što to znači za njegovu industriju.

Tekući polifenol ima svojstva zbog kojih se voda i ulja teže odvajaju pa sladoled duže zadržava oblik.

Reporter koji je radio na priči je napravio test u kojem je držao sladoled na temperaturi od 28 stupnjeva, a sladoled je bio hladan i nakon pet minuta pod suncem. No – za pet minuta je izgledao već pomalo otopljen, ali svejedno bismo ga pojeli u ovakvim uvjetima u kakvima moramo raditi! Osim ako si lik koji ne zatvaraš usta zbog narcisoidnih priča, 5 minuta će ti biti sasvim dovoljno da pojedeš ovaj sladoled bez uništavanja omiljene košulje koju si tako dobro odabrao jer imaš najbolji stil na svijetu.

Reporteri druge kuće su objavili kako je sladoled izgledao netaknut i nakon tri sata izvan hladnjaka no nismo mogli pronaći kakvim uvjetima je bio izložen.

TAGOVIljeto otkriće sladoled

Komentiraj