Znanost

forever young

Aside Banners

Novi lijek – možda nećete morati postati vampir kako biste doživjeli 120 godina

Piše , Objavljeno

Kako možete živjeti vječno – na ovom svijetu?

Pronaći eliksir mladosti koji kuha veliki Bijeli zec na mjesecu. Pronaći Kamen mudraca. Postati vampir. Prenijeti svo svoje starenje na portret. Ako ste Škot (ili Christopher Lambert) i može “ostati samo jedan”, onda ste oke – dok ne dođe drugi besmrtnik i pokuša vam odsjeći glavu.

Sve ovo zvuče kao bajke (ili zapleti stripova), ali kada će napokon netko izmisliti način koji će barem usporiti starenje?

Možda već jesu!

pills-384846_1280

Sudeći prema napisima u New Zealand Heraldu, novi lijek protiv starenja će biti testiran na ljudima početkom iduće godine, a studija će uključiti tri tisuće ispitanika u dobi između 70 i 80 godina starosti. Mogući rezultati koji se već sad spominju su očekivana starost od 120 godina i vrhunsko zdravlje do samog kraja.

Lijek o kojem se priča je već sad u upotrebi i zove se Metformin (ne hvatajte krivine, nije metamfetamin). Sada se koristi za tretman dijabetesa, ali su testiranja na kolutićavcima pokazala i druga svojstva. Proizvodnja Metformina je iznimno jeftina (15 centi po piluli). Taj lijek povećava protok kisika na staničnoj razini i samim time usporava dijeljenje stanica koje je potrebno kako bi naša tijela funkcionirala, ali to dijeljenje nužno vodi do starenja.

Zamislite da dobijete još 40, 50 godina. To bi potpuno redefiniralo današnje navike, mirovina bi satrala đačko doba kad bi došlo u pitanje kada nam je najbolje.

I ne, ne ohrabrujemo vas da nabavite Metformin u nadi da ćete peglati po partijima do svoje 120 godine. Barem sačekajte rezultate kliničkog testiranja.

TAGOVIbesmrtnost istraživanje lijek medicina starenje starost testiranje zdravlje znanost

Komentiraj