Znanost

samo zdravo

Aside Banners

Plemenit čovjek donirao 60 milijuna kuna za istraživanje utjecaja marihuane

Piše , Objavljeno

Dobre vijesti stižu iz dalekih Sjedinjenih Američkih Država. Investitor s Manhattana je donirao 9 milijuna dolara (što iznosi nešto manje od 60 milijuna kuna) sveučilištima koja je pohađao – Harvardu i MIT-ju. Vrhunski potez Charlesa R. Brodericka.

Ova donacija je najveća privatna donacija u svrhu nezavisnog istraživanja kanabisa. Broderick je izjavio kako je važno financirati ovakva istraživanja kako bi medicinska zajednica i javnost mogli donositi informirane odluke vezane uz konzumaciju marihuane.

“Želim destigmatizirati razgovor o kanabisu – što znači i osigurati činjenice medicinskoj zajednici, ali i javnosti. Tako ćemo svi raditi s istim informacijama. Trebamo zamijeniti retoriku s istraživanjima.”

Dobar lik.

Novac od donacija će biti utrošen na trogodišnje istraživanje u kojem će znastvenici analizirati utjecaj marihuane na razvoj mozga, sustav organa te opće zdravlje.

U Americi je marihuana legalizirana u 10 država za rekreativnu upotrebu, a medicinski je legalna u 33 američke savezne države. Stigma oko marihuane polako blijedi, a ovakvi veliki iznosi uspješnih ljudi skreću pažnju na pozitivne stavke ove biljke.

Bruce Bean, profesor neurobiologije na Harvardu je izjavio kako će ova donacija pomoći provesti kritično istraživanje vezano za neurobiologiju kanabinoida što će kasnije omogućiti novi pristup pri tretiranju boli, epilepsije, sna i poremećaja raspoloženja.

Svaka čast gospodine, Charles R.

TAGOVIharvard istraživanja kanabis marihuana trava znanost

Komentiraj