Znanost

JESTE LI ZNALI?

Aside Banners

„Tko je ova i zašto joj lajkaš?“ Tko više njuška, muškarci ili žene?

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Razvojem tehnologije, narasli su i oprezi s kojima se muškarci i žene nose u svojim vezama. Lajkati zgodnom komadu fotku na Fejsu, mrtav si! Pratiti na Instagramu bivšu i baciti joj povremeni lajk, prekidamo! Te društvene mreže srozale su naše međuljudske odnose, povjerenje je postalo pradavni mit.

Evo što kažu stručnjaci

Društveni mediji omogućuju povezivanje ljudi na načine koji su se prije činili nezamislivima. Prema istraživanju Pew Centra:

„Među odraslim partnerima u SAD-u, tj. onima koji su u braku, izvanbračnoj zajednici ili su u predanoj vezi; otprilike polovica (51%) kaže da ih često ometa partnerovo tipkanje po mobitelu za vrijeme face-to-face razgovora s njima.

Budući da mobiteli toliko ometaju emocije naših ljubavnih družica, moglo bi doći do iskušenja od kojeg svi strepimo, a to je da pogledaju naš mobitel. Međutim, u javnosti postoji široko prihvaćeno mišljenje da je digitalno njuškanje u parovima neprihvatljivo. Na primjer, sedam od deset Amerikanaca – neovisno o tome jesu li u vezi – kažu da je rijetko ili nikad prihvatljivo da netko gleda mobilni telefon svog partnera bez znanja te osobe.

Ipak, 34% odraslih kaže da su pogledali mobitel svog partnera bez znanja te osobe. I ono što je zanimalo svakoga od nas, tko više njuška – žene ili muškarci? Istraživanja tvrde da žene više njuškaju, 42% žene – 25% muškarci. Činjenice su tu, tko smo mi da sudimo tome? Koga više zanima ovo istraživanje, neka baci oko OVDJE!

 

TAGOVIdruštvene mreže facebook fascinantne činjenice Instagram istraživanja ljubavne veze tiktok veze zanimljive činjenice