Report

Ali... oni nas truju!

Aside Banners

Znanstvenici su (gotovo) jednoglasni: Chemtrails ne postoje!

Iako smo podložni vjerovanju u bilo što vezano uz teorije urote kojima se pokušava kontrolirati ljudska rasa, chemtrails su oduvijek bili jedna od blesavijih ideja.

Piše , Objavljeno

OK, priznajemo kako postoje mnoge pojave na ovoj planeti koje ne možemo objasniti te smo uvjereni kako su neke od teorija urota dobro prikrivena stvarnost, ali chemtrails su jedna od onih gluposti zbog kojih ostale zavjere stoje na lošem glasu. Naime, neki vrlo nabrijani pojedinci tvrde kako vlasti (i to uglavnom one iz sjene) pokušavaju kontrolirati i promijeniti naše ponašanje te utjecati na vrijeme ispuštanjem kemikalija iz civilnih zrakoplova, na očigled bilo koga tko pogleda u zrak i vidi bijele crte koje ostaju iza aviona. Konkretnih dokaza nema, a i sama je svrha ovakvih akcija uistinu nepraktična, pa se postavlja pitanje zašto bi itko normalan vjerovao u chemtrails?!

Skupina znanstvenika specijaliziranih za atmosfersku kemiju i geokemiju je tako u velikoj studiji nekolicine poznatih američkih sveučilišta i neprofitne organizacije Near Zero potvrdila kako chemtrails kao takvi ne postoje i to gotovo jednoglasnom odlukom. Naime, 76 od 77 njih (iliti 98,7%) je za potrebe studije potvrdilo kako ne postoje nikakvi konkretni dokazi o postojanju ove uznemirujuće pojave, a temeljna postavka znanosti jest kako nešto mora biti dokazivo i dokazano kako bi postalo fakt.

How Contrails Form – video:

Ono što pak postoji su contrails, iliti kondenzacijski tragovi, koji nastaju uslijed aerodinamike zrakoplova ili njihovih motora koji dolaze u doticaj s hladnim atmosferskim zrakom. U prvom slučaju do kondenzacije dolazi kada zrak prelazi preko krila čime se hladi te mu se snizuje tlak što uzrokuje bijele tragove, dok je znatno češći i trajniji oblik contrailsa onaj koji nastaje kada vrući zrak iz motora kondenzira u dodiru s hladnim vanjskim zrakom. Hoćete li vjerovati u znanost ili ne, potpuno je na vama, ali ima toliko zanimljivih i uistinu mogućih teorija urote da bi chemtrails fanatike i njihove ideje jednostavno trebali staviti uz ekipu koja misli kako je Zemlja ravna ploča.

TAGOVIchemtrails kemikalije para teorija urote znanost znanstvenici zrakoplov

Komentiraj