Slobodno vrijeme

idesh van?

Aside Banners

Znamo gdje u petak. Na otvaranje izložbe i radio postaje u zagrebačkom Bustan Baru!

Piše , Objavljeno

Izvor: IZvor fotografije: Bustan Bar (uz dopuštenje)

U samom centru Zagreba ste vjerojatno već otkrili Bustan Bar, zelenu oazu u Varšavskoj čija terasa preko dana pruža mir od gužve gradskog života, a večerima se pretvara u odredište za sve željne glazbe, plesa i dobrih izlazaka. Ovog petka, 3. rujna, u Bustanu se otvara izložba dizajnera Borisa Pleše, a uz samu izložbu Bustan Bar predstavlja i novu online radio postaju imena B-radio.

Bustan, čije ime znači “tajni vrt” je svoja vrata otvorio 2020. godine, a svi uključeni rade na tome da Bustan postane kulturalni hub za izložbe, događaje, mjesto koje spaja vizualnu umjetnost, glazbu i kreativce iza zanimljivih projekata.

B-radio je projekt iza kojeg stoje Bustan bar i MyPlace coworking prostor, susjedi na istoj adresi u Varšavskoj 8.

Upitali smo Ofeka Aviva, vlasnika Bustan Bara, zašto bi publika trebala dati priliku B-radiju.

“B-radio će puštati glazbu iz cijelog svijeta kojoj smo nekolicina nas bili izloženi na našim putovanjima, a DJ-i koji sviraju u Bustanu će sudjelovati u kreiranju glazbe svojim setovima i omiljenom glazbom. Neće tu biti previše mainstreama. Publika bi mogla pružiti priliku slušanju B-radija jer tako slušaju glasove Zagreba i gradskih umjetnika. To je kao da gledaš Dinamo Zagreb iako možda nisi najveći nogometni navijač.”

Kad radio bude lansiran, updateat ćemo članak. To moramo čuti.

Izložba Borisa Pleše će predstaviti dizajne u kojima odjekuju kreativnost i glazba, a radove ćete moći i kupiti na licu mjesta na samom otvorenju. DJ Ivan (Sonet) će vam svojim vinilnim setom na otvorenju izložbe i radija razgibati kukove. Radovi Borisa Pleše će biti izloženi u Bustanu sve do 3. prosinca.

Ako vas zanima više o Bustan Baru i vlasniku koji se iz Izraela doselio u Hrvatsku kako bi u jeku globalne pandemije otvorio ovaj zanimljiv bar, kliknite na link ispod.

ZNATE LI ČUVATI TAJNU? U centru Zagreba se skrio misteriozni vrt u kojem možete popiti kavu ili koktel

TAGOVIbustan bar idesh van izlasci zagreb