Sport

peglanje!

Aside Banners

5 najljepših golova nominiranih za nagradu Ferenca Puškaša

Piše , Objavljeno

Puškaš je mađarska i europska legenda, svjetlo kojem mađarski nogomet teži, a nikako da ga opet dohvati. Njemu u čast je imenovana nagrada za najljepši gol u godini. FIFA je izabrala 10 golova, a mi smo dodatno prorijedili listu i izabrali 5 najljepših za koje smatramo da će konkurirati za sam vrh. Valjda naposljetku neće pobijediti neki bezvezni gol kao onaj Salahov od prošle godine.

Zlatan Ibrahimović i 500. gol u karijeri

Samo Zlatan može postići ovakav jubilarni gol. Klasični Zlatan s taekwondo udarcem protiv Toronta. Zlobnici će reći da je u pitanju MLS liga, mi ćemo reći “šuti, tata, jedan je Zlatan”.

Andros Townsend

Fantastičan gol koji je proglašen za gol sezone u Premiershipu za sezonu 18/19, a svi znamo da je Premier liga jedna od najboljih liga na svijetu. Nama i najbolja.

Andros Townsend, Crystal Palaceova desetka je postigla ovu bombu koja je putovala prema golu gotovo jednako dugo kao šutevi u animeu o Tsubasi Ohzori.

Ajara Nchout

Kamerunka je u sudačkoj nadoknadi polomila protivničku obranu i u maniri Thierry Henryja pospremila loptu u mrežu. Ovim golom je osigurala nokaut fazu natjecanja svojoj repki. Na ovom popisu od 10 golova su uz Nchout još dvije žene, ali njezina spretnost nas je zadivila. Važnost gola, tajming gola, snalažljivost… Divno!

Matheus Cunha

Dajte vremena i pogledajte ovaj gol iz različitih kuteva. Bit će vam jasno. 19-godišnji Cunha se predstavio u Bundesligi sa stilom.

Daniel Zsori

Puškaš je Mađar i Zsori je Mađar. Zabio je gol. Škaricama. U sudačkoj nadoknadi. Za pobjedu svoje momčadi 2-1. I to nisu one škarice koje dočekaš nakon svijeće u zrak, ovo su škarice nakon direktnog ubacivanja suigrača. Veličanstveno.

I dalje… Najdraži nam gol nije nominiran i jako smo ljuti zbog toga.

Pogledajte ga OVDJE.

Možda bude ovih dana i tema o ljepotama koje nisu nominirane. I ovaj na čelu. Mora ga svatko vidjeti. To nam je životna misija.

TAGOVIgol najljepši golovi nogomet nogometni puškaš sport