Sport

vrijedni koliko i riječ

Aside Banners

7 nogometnih velikana koji su ispunili obećanje i završili karijeru tamo gdje su ju i započeli

Piše , Objavljeno

Postoji nekoliko uobičajenih nogometnih klišeja koji se uistinu toliko često izjavljuju da gotovo više nitko ne vjeruje u njih, ali i dalje se izgovaraju, a neki navijači ih još uvijek vole čuti.

“Ovo je velik klub…” – kaže svaki nogometaš prilikom prvog predstavljanja.

“Od djetinjstva sam sanjao da ću navući ovaj dres…” – kaže svaki nogometaš bez obzira za koji je klub stvarno navijao kao klinac.

Jasno, ova dvije fraze su uglavnom posljedica transfera, pojačavanja nogometne momčadi pa je navijačima nekad dovoljan i sam dolazak, a ove rečenice iznad su kao i molitva – ne odmažu, mogu samo pomoći.

No postoji jedan iznimno bolan klišej.

“Jednog dana ću se vratiti.”

Ta fraza boli. Kad ljubimac navijača odlazi, u veći klub koji ga želi i može priuštiti, ove riječi je najbolnije čuti. Napokon se u redovima tvoje najdraže momčadi iskristalizirao netko tko će postati zvijezda, netko zbog koga ste spremni na pravi iskorak i onda ga otkrije netko veći, kupi ga i tvoja momčad mora ispočetka s procesom. I ponekad uistinu vjeruješ da će se jednog dana vratiti iako si svjestan da će taj dan biti kad dobiješ još pokoju boru na licu i sijedu u kosi, ALI… Ali uglavnom ne vjeruješ da će se vratiti. Nogometaši su poslovni ljudi, misle o svojim karijerama i lako zaboravljaju na nekadašnju odanost i obećanja. I te riječi o povratku bole.

No neki se stvarno vrate. Njima aplaudiramo. Ovo su legende koje ispunjavaju obećanja.

<< VRATI SE (1/7) LISTAJ DALJE >>

1. Frank Rijkaard

frank rijkaard

Cruyff i Rijkaard nisu znali zajedno pa je Rijkaard napustio Ajax i ostvario vrhunsku karijeru u Milanu. Franco Baresi ga je nagradio naslovom najboljeg veznog igrača s kojim je ikad igrao. Ipak se vratio u Ajax i svojim vodstvom na terenu je predvodio mladu momčad do europske slave. Upravo njegovo dodavanje 18-godišnjem Patricku Kluivertu u Beču je presudilo i donijelo Ajaxu još jednu europsku krunu.

>> Pogledaj sljedećeg nogometaša (2)

TAGOVInogomet nogometaši nogometne zvijezde nogometni nogometni.hr obećanja sport

Komentiraj