Sport

pare parice

Banner 300

8 nogometnih legendi koji su bili bogati i prije nogometne karijere

Piše , Objavljeno

Izvor: Pixabay

Velik broj nogometaša je došao iz siromašnih obitelji. Koliko puta smo samo čuli priču o izgrebanim loptama ili starim krpenjačama? Pa se dogodi nešto čudesno, siromašni klinci postanu nogometne zvijezde, a s nogometom dođe i bogatstvo.

I jedan i drugi Ronaldo su prošli teško djetinjstvo, baš kao i Zlatan te brojni drugi igrači, ali postoji i nekoliko priča u kojima su nogometaši bez ikakvih problema mogli biti neradnici na tatinom trinaestosjedu u salonu obiteljskog dvorca. Drago nam je da se to nije dogodilo i da je svijet dobio ove legende.

Kaka

Kaka je jedan od rijetkih Brazilaca koji su igrali na najvišoj razini, a da ne dolazi iz siromaštvom opustošenih favela. Tata mu je inženjer, a mama učiteljica. S 8 godina je počeo igrati za Sao Paulo.

Andrea Pirlo

View this post on Instagram

Paris Photo ?

A post shared by Andrea Pirlo Official (@andreapirlo21) on

Tata mu je bogati biznismen, u osamdesetima je osnovao čeličanu pa se familija Pirlo nikad nije morala brinuti oko novca. Djed mu je bio bogati vinar. Nije ni čudo što je Pirlo klasa i na terenu i izvan njega, a i sam je poznavatelj vina te posjeduje vinograd na sjeveru Italije.

Mario Balotelli

Mario možda nije nogometna legenda u klasičnom smislu riječi, ali svi smo ga zapamtili. Kao klinac je živio u kućerini, posvojila ga je bogata obitelj Balotelli sa sjevera Italije. Čudi li ikoga što je razmažen i koristi vječni catch-phrase tatinih sinova “uvijek sam ja kriv”?

Hugo Lloris

Oduvijek bogat. Mama mu je odvjetnica, a tata mu je menadžer u banci. Plan je bio da Lloris postane tenisač – jer ipak je to sport u kojem se nosi Lacoste, ali njemu se više sviđao nogomet. Imao je jednu od luđih stavki u ugovoru za koje smo ikad čuli – ako momčad izgubi, on plaća Tottenhamu od svoje plaće za gubitak.

Robin van Persie

Leteći Nizozemac dolazi iz obitelji umjetnika. Tata mu je slavni nizozemski kipar, a mama je slikarica. Zanimljivo da su ga nekad zvali Robin Hood, iako dolazi iz sasvim ugodne okoline gdje se nije morao brinuti što će jesti te koliko će morati hodati po kiši do treninga.

Paolo Maldini

A gle… Sin legende legendarnog kluba, mogao je bez beda samo uživati u bogatstvu svog oca, ali je volio nogomet i blagoslovio sve fanove nogometa svojim postojanjem.

Evo ga tu s još dvojicom bogatunčića s liste.

 

Gianluca Vialli

 

Ne možemo veličanstvenog talijanskog ćelavca ne spomenuti. Nije Collina već Vialli. Lik je odrastao u dvorcu sa šezdesetak soba, a još uvijek posjećuje dom iz djetinjstva kad je vrijeme odmora.

Gerard Pique

View this post on Instagram

Tartufo bianco. @shakira

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique) on

Jedu se bijeli tartufi cio život.

Ima IQ od 140. Ima prekrasnu ženu koja također ima ogroman… i bankovni račun i IQ. Primljen je i na Harvard. Nije mu dosta što igra za Barcelonu pa je osnovao i Kosmos, ulagačku grupu koja se bavi sportom i medijima. Djed mu je bio potpredsjednik na Nou Campu, tata mu je odvjetnik, a mama mu je direktorica bolnice u Barceloni. Svaka čast što je ostao u nogometnim vodama, priča se da mu se bogatstvo podeblja svake godine za 55 milijuna dolara. Bravo, Pique.

TAGOVIbogataši bogati nogometaši bogatstvo luksuz nogomet