Sport

big ballin'

Aside Banners

Adidas i Nike ga nisu htjeli zbog prevelikih zahtjeva njegovog oca pa je Lonzo Ball izbacio svoje tenisice po nevjerojatnoj cijeni

Piše , Objavljeno

Papuče 220 dolara, tenisice 495 dolara, potpisane tenisice 995 dolara…

Dosad je najveća cijena Jordan tenisica dostupnih masama bila 400 dolara, a svi se možemo složiti kako je Jordan ipak malo veće ime od Lonzo Balla.

Najveći problem s Lonzo Ballom? Njegov otac. LaVar Ball je od svojih sinova napravio košarkaška čuda (dokaz OVDJE), sva tri sina bez ikakvih problema ubacuju trice s centra, drski su i znaju igrati košarku, ali istovremeno LaVar previše priča i mogao bi imati štetan utjecaj na NBA karijeru svojih sinova, ali i na poslovnu stranu bivanja košarkaškim superstarom.

Osim što je izjavio kako bi dobio Michaela Jordana 1 na 1, priča i kako je njegov najstariji sin Lonzo bolji od Stephena Currya – MVP-a prošle i pretprošle sezone. Možda bi usporedbe imale smisla, ali… Lonzo nije zaigrao sekunde u NBA-u. Odigrao je jednu dobru sezonu na famoznom sveučilištu UCLA.

LaVar je također tražio od Nikea, Adidasa i UnderArmoura paketni ugovor – sva svoja tri sina za milijardu dolara. Dvojica su još u srednjoj školi, imaju šanse biti kompletni igrači, Lonzo je tek izašao sa sveučilišta, ali… Nije odigrao ni sekunde u NBA-u. Naravno da nijedna ozbiljna kompanija neće riskirati toliki novac na klince, bez obzira kakav potencijal imali. Možda bi čak bili i spremni surađivati da glavnu riječ ne vodi tata LaVar.

Nakon što je stigla odbijenica od svih ozbiljnijih kompanija pa je LaVar napravio jedinu logičnu stvar – izbacio je tenisice čija je cijena 495 dolara.

Dizajn tenisice? Kombinacija Kobeovih niskih tenisica i Adidasovih Alphaboost.

Čak i džon podsjeća na adidasovu boost tehnologiju. Nismo sretni. Colorway je čisti OVO, zlatno s crnim. Ništa nije originalno, ali izgleda luksuzno. Možda i preluksuzno za NBA parkete. Pitanje je može li ezavisno kreirana tenisica zadovoljiti sve potrebe vrhunskih sportaša i očuvati njihova stopala.

Shaquille O’Neal se već uključio u razgovor, tweetao LaVaru da ne naplaćuje toliko klincima za tenisice, trener Golden State Warriorsa Mike Brown je izjavio da neće svojim klincima kupiti te tenisice.

LaVar je odgovorio ovako…

Koštao je svoje klince puno novca, pitanje je kako će se ove tenisice prodavati. Hypebeastovi bi mogli biti oduševljeni s ovim, kupiti par-dva, ali čini se da će ove tenisice brzo otići u povijest.

LaVar izaziva puno pažnje, jučer je bio trending sportska tema na Twitteru, čak i više nego NBA tučnjava između Celticsa i Wizardsa, gradi svoj brand polako brzo i sigurno, zabavlja nas nevjerojatno, ali sumnjamo da će uspjeti prodati sve što planira prodati.

Ako se predviđanja ostvare i Lonzo Ball bude prvi pick ovogodišnjeg drafta, ostvari očekivanja čitavog planeta i postane ikona stila – možda uspiju prodati sve ikad.

#pustiklincedaballaju

Baci oko na SLAM magazinov video o predstavljanju ZO2 modela…

Ako želite pročitati više o obitelji koja pokušava unijeti revoluciju u košarku i biznis – evo jedan dobar članak.

TAGOVIkošarka lavar ball lonzo ball nba tenisice

Komentiraj