Sport

zvijer

Aside Banners

Alisson je možda i najbolja Kloppova investicija – nećeš vjerovati kad vidiš ovo!

Piše , Objavljeno

Alisson nas je zapanjio.

Liverpool je primio svega 21 gol u Premierligi ove godine. Vrhunska obrana svakako puno znači, van Dijk je preporodio obranu Liverpoola (zlobnici će reći da ju je preporodilo premještanje dobrog, ali greškama sklonog Lovrena na klupu), ali Alisson Becker je odigrao ogromnu ulogu u pohodu na naslov. Vrhunska investicija, Kloppova era bi možda bila nešto drugačija da nema brazilskog vratara.

View this post on Instagram

❤️?⚽️

A post shared by Alisson Becker (@alissonbecker) on

 

Pazi sad ovo.

Alisson nije primio nijedan gol u Premierligi izvan šesnaesterca. Svaki šut upućen prema njegovim vratima je obranio. I to ne samo ove sezone – već otkad ga je Liverpool kupio 2018. godine. Zvuči toliko nestvarno da smo morali poseban članak posvetiti ovom nevjerojatnom podatku.

U prošloj sezoni u 21 utakmici nije primio gol (u 38 nastupa) i po tom je bio prvi vratar Premiershipa, a ove sezone u nadasve čudnoj sezoni je 12 puta sačuvao vrata Redsa (u 22 nastupa) te je po tom kriteriju drugi vratar Premiershipa.

Brz rad nogu, odličan pregled igre i brzina reakcije – mislimo da nakon dugo vremena svijet ima savršenog vratara. Možda i dva – shout out Janu Oblaku!

TAGOVIalisson liverpool nogomet nogometni