Sport

Sada to postaje ozbiljno

Aside Banners

Allen Iverson je nova umirovljena NBA zvijezda koja će igrati u revolucionarnoj Ice Cubeovoj “3na3 ligi”

Ice Cube planira mini-revoluciju na košarkaškim terenima, a sada je u svoj projekt uspio uvući i jednu od najvećih NBA zvijezda svih vremena.

Piše , Objavljeno

Priča o Allenu Iversonu je jedna od najzanimljivijih u povijesti NBA-a, kako na terenu, tako i izvan njega. Ova je svestrana “jedinica” i “dvojka” (shooting guard, point guard iliti jednostavno playmaker) bio jedan od vladara terena tamo negdje početkom milenija, a osim što je bio standardni član All Star ekipe i MVP (2001. godine), nosio je svoje Philadelphia 76erse u vrijeme kada su još uvijek bili nekakav faktor. Na žalost, nikada nije uspio okruniti svoju karijeru NBA naslovom prvaka, a pravi su problemi počeli na kraju njegove karijere, kada je zbog vrlo lošeg upravljanja lovom i rastrošnosti nekoliko puta bankrotirao.

No njegova karizma nije ostala zaboravljena, a to je znao prepoznati i Ice Cube, koji punom parom radi na pokretanju svoje “3na3 lige”. Radi se o projektu koji bi nizom turnira ukrstio ekipe od po 3 igrača sastavljene od bivših NBA zvijezda, a sami bi se turniri održavali u 8 (još uvijek nepoznatih) američkih gradova. Za sada su prijavljena imena poput Chaunceya Billupsa, Stephena Jacksona, Rasharda Lewisa, Kenyona Martina, Jermainea O’Neala i Jasona Williamsa, a iako se radi o dovoljnom mamcu za sve ljubitelje košarke, ipak je nedostajalo malo superstar kvalitete. Allen Iverson je svakako ima!

Iverson bi trebao imati ulogu trenera/menadžera/igrača svoje ekipe, a tko će osim njega igrati u njoj za sada nije poznato. Zapravo, cijeli je projekt još uvijek obavijen velom tajni, a jedino što se sa sigurnošću zna jest da će se liga početi igrati ovog ljeta, taman u periodu kada je NBA sezona završena i kada ljubitelji košarke traže nekakvu zamjenu. Dinamika, atraktivnost i legende… pa tko to ne bi gledao?!

TAGOVI3na3 allen iverson ice cube košarka legende nba

Komentiraj