Sport

pliz da trolaju

Aside Banners

Bar je lopta okrugla: Nogometni klub promijenio ime i identitet – sad se zovu Flat Earth FC

Piše , Objavljeno

Jedan nogometni klub se uspio dokopati četvrte španjolske lige i proslavili su to na najbolji mogući način: potpunim rebrandingom kluba u leglo teoretičara zavjere. Nekoć su se zvali Mostoles Balompie, ali odnedavno su poznati kao Flat Earth FC. Iako su u španjolskoj i mogli su iskoristiti neki španjolski pojam za svoja suluda vjerovanja ipak su se odlučili za englesku inačicu jer “klub neće biti povezan s nijednom specifičnom zemljom ili gradom već s idejom”. Iako nisu povezani sa specifičnom zemljom, eto – natjecat će se u španjolskoj ligi. Jedna runda linija aplauza za ove fantastične ljude.

Predsjednik kluba Javi Poves (koji izgleda kao glasač Živog zida) je u videu izjavio da su profesionalni nogometni klub čija je namjera ujediniti milijune sljedbenika ravnozemljaškog pokreta, ljude koji traže odgovore.

Mi isto tražimo odgovore, ali ne bismo baš htjeli biti povezani s ovim klubom.

Bacite oko na stranicu Flatearthfc.com i na logo i iskoristite svoje poznavanje španjolskog jezika stečenog gledanjem Esmeralde i El Classica na ilegalnim streamovima kako biste uvidjeli ovaj apsolutni apsurd.

Flat Earth FC je najavio i partnerstva s “prijateljima” – flat-eartherski news portal te dva Youtube kanala specijalizirana za teorije zavjere.

Marketinška kampanja? Sumnjamo. Mogli su bilo što drugo iskoristiti, a oni su zaglavili na ovom. Neka im je sa srećom, nadamo se da ih neće previše boljeti kad padnu preko ruba Zemlje u petu ligu.

TAGOVIflat earth nogomet nogometni