Sport

previše desno

Aside Banners

Barcelona ih želi što dalje od kluba – Ronaldinho i Rivaldo podržali ‘brazilskog Trumpa’

Piše , Objavljeno

Barcelona je donijela ogromnu odluku – žele smanjiti prisutnost nekih svojih bivših igrača u aktivnostima povezanima s klubom. I to ne bilo kojih igrača – u pitanju su Ronaldinho i Rivaldo.

(Više nego) Klub je istaknuo kako je podrška brazilskom predsjedničkom kandidatu nekompatibilna s vrijednostima kluba te da će se polako udaljiti od bivših igrača. Ronaldinho i Rivaldo su legedne kluba, Rivaldove škarice nikada nećemo zaboraviti, a Ronaldinho je jedan od najvećih koji je taknuo loptu. Obojica imaju ugovore s Barcelonom zahvaljujući kojima i dalje zarađuju novce kada se pojavljuju na određenim događajima kao ambasadori kluba. Čini se da Barca to više ne treba nakon što su obojica javno podržali Jaira Bolsonara, teže desničarskog predsjedničkog kandidata u Brazilu.

Zašto je kontroverzna podrška Bolsonaru?

Prije svega to je jedan grub i neprofinjen čovjek. 2014. godine je ženskoj zastupnici rekao kako je preružna čak i za silovanje. Za afrobrazilsku zajednicu je izjavio kako je bezvrijedna, a policajac koji ne ubija nije policajac.

Potpuno je jasno zašto najveći katalonski klub ne želi imati veze s ovim čovjekom pa čak ni posredništvom svojih bivših nogometaša.

TAGOVIbarcelona politika rivaldo ronaldinho sport trump

Komentiraj