Mix

Biciklisti na neobičan način odlučili o pobjedniku utrke

Tour of slovenia
Tour of slovenia Foto: Twitter Screenshot
Vozeći rame uz rame i približavajući se cilju četvrte etape prošlogodišnjeg Tour of Slovenia, timski kolege biciklisti UAE Team Emiratesa Rafal Majka i Tadej Pogačar odigrali su “kamen, škare, papir” kako bi odlučili koji će od njih pobijediti u utrci.

Majkin papir prekrio je Pogačarov kamen te je tako Majka prijateljski i sa simboličnom prednošću odnio pobjedu. Kroz cilj su prošli zagrljeni!

Ako slažemo neku ljestvicu najboljih tipova bromancea, sportski nam je definitivno među top 3!

Majka, 32-godišnji Poljak, pobijedio je u vožnji Laško – Velika Planina odvezavši ju za 3 sata 53 minute i 52 sekunde, a 23-godišnji Slovenac Pogačar završio je s milisekundom zaostatka.

Dvojac se zajedno utrkivao u UAE Team Emiratesu zadnje dvije sezone, piše Washington Post.

Trenutni svjetski broj 1 “good guy” Pogačar u središte pozornosti stavio je Majku čiji je jedini izlet na pobjednički tron bio 2015. kada je završio treći na utrci Vuelta a España.

Majka je u Sloveniji rekao kako je Pogačar ohrabrivao da pobijedi već na početku dana.

I jedan i drugi svoje su iskustvo podijelili na službenim twitter profilima, Majka poručivši kako se “dečki samo žele zabaviti”, a Pogačar osvrnuvši se na poraz zahvaljujući “partiji kamen, šakre, papir”.

Trijumfirajući u petoj i posljednjoj etapi dan poslije, Pogačar je drugu godinu zaredom bio ukupni pobjednik Tour of Slovenia.

Jedna od najmlađih zvijezda biciklizma, osvojio je dva izdanja Tour de Francea 2020. i 2021., ali mu je osvajanje treće uzastopne titule poremetio Danac Jonas Vingegaard.