Mix

Bio je senzacija OI u Tokiju! Tom Daley i pletivo, evo u čemu je tajna!

Tom Daley/Instagram
Tom Daley/Instagram Foto: Instagram screenshot
Britanski sportaš i čovjek koji je osvojio zlatnu medalju Tom Daley bio je glavna senzacija Ljetnih Olimpijskih igara u Tokiju 2021. Čovjek se opušta od stresa i napornih treninga, ni manje ni više nego, pletenjem.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Daley (@tomdaley)

Tom je na Instagramu rekao da je pletenje postalo njegov način pronalaska smirenosti, svjesnosti i da ga to oslobađa od stresa. Ovaj olimpijac čak ima i Instagram profil, @madewithlovebytomdaley, na kojem objavljuje svoje kreacije. To uključujući odjeću za pse i mačke, veste za njega i njegovog partnera… Mnoge od tih kreacija prodaje kako bi prikupio novac te ga dao u dobrotvorne svrhe.

“Jedna stvar koja me držala zdravim tijekom cijelog ovog procesa je moja ljubav prema pletenju, heklanju i šivanju”, rekao je Tom, pokazujući pletenu torbicu koju je napravio za svoju novu zlatnu medalju.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Daley (@tomdaley)

Nedavna istraživanja pokazuju da pletenje ima mjerljiv učinak na smirivanje tjeskobe i ublažavanje stresa. U jednom međunarodnom istraživanju otkrivena je snažna veza između pletenja i osjećaja smirenosti i sreće. Vrijeme je da se svi polako uhvatimo bakinih pletiva i krenemo u akciju!