Mix

Bivši klub Slavena Bilića izveo najčudniji korner koji smo ikad vidjeli. Je li ovo revolucija u nogometu?

twitter
twitter Foto: Twitter Screenshot
Čini nam se da je netko gledao Ted Lassa (Lassoa?), Appleovu vrhunsku seriju u kojoj trener američkog nogometa stigne u London kako bi trenirao tamošnji premierligaški klub. U jednoj od scena, nogometna ekipa uzme akciju iz playbooka američkog nogometa i šokira protivnike.

Slična stvar se dogodila na njemačkim travnjacima, u drugoj njemačkoj ligi. Tijekom susreta Karlsruhera i Jahn Regensburga smo vidjeli nešto dosad neviđeno.

Momčad Karlsruhera za koju je nekoć igrao i Slaven Bilić je šokirala protivnike ovim izvođenjem kornera kada se većina igrača posložila izvan šesnaesterca. Prilikom ubacivanja svi su utrčali u šesnaesterac i izazvali kaos u protivničkoj obrani.

Pogledaj na svoje oči.

Kaos je gotovo rezultirao plodom. Protivnički nogometaši nisu mogli izabrati koga će čuvati jer nisu znali gdje tko utrčava. Zamisli još da su trčali sa svih strana u 16.

A kad već maštamo – zamisli da ovo vide Mourinho, Pep i Bielsa, pogotovo Bielsa. Sigurni smo da mogu usavršiti ovaj crossover nogometa i američkog nogometa do savršenstva.

E da, utakmica je završila bez golova. Šteta, da je bar ovo ušlo.