Sport

Aside Banners

Borba lightsaberima postala službeni sport u Francuskoj, kad dođe kod nas – u repku ćemo

Piše , Objavljeno

Francuska mačevalačka federacija je objavila kako je “lightsaber dueling” službeni natjecateljski sport. Uz različite mačeve izrađene od materijala kojima ne znamo imena, sada će i svjetlosne sablje ući u izbor discipline.

Star Wars fanovi su spremni za ovo već desetljećima.

Ovaj potez je marketinške prirode – Federacija se nada kako će se znatno više ljudi zainteresirati za mačevanje zahvaljujući popkulturalnom značaju Star Wars franšize. Kako bi pomogli razvoju sporta, klubove su počeli opremati sa svjetlosnim sabljama, a već postoje i instruktori ovakve vrste mačevanja, a uvedena su i pravila.

Tajnik Federacije je izjavio kako je jedina tjelovježba koju mladi danas izvode ona s palčevima (klasična predrasuda, nekad vježbamo i zglob i podlakticu kad ukroćujemo zmiju). Upravo zbog tog se trude stvoriti poveznicu između discipline mačevanja i moderne tehnologije kako bi sudjelovanje u sportu bilo što prirodnije za nove generacije.

Sigurni smo da će tisuće fanova odraditi barem jedan trening, a ako sport naglo zaživi – možda bude i u prezentacijskom dijelu pariških Olimpijskih igara 2024. godine.

TAGOVIfrancuska lightsaber mačevanje sport star wars

Komentiraj