Mix

Chelsea spreman platiti! Pred vratima je najveći transfer jednog hrvatskog nogometaša

Chelsea
Chelsea Foto: Youtube Screenshot
Dosad je najveći transfer u povijesti za jednog hrvatskog nogometaša bio onaj Chelseaja za Matea Kovačića. Chelsea je Realu iskeširao 50 milijuna eura.

Sada Chelsea planira kupiti još jednog hrvatskog nogometaša za znatno veći iznos – poslali su ponudu od 90 milijuna eura za obrambenog igrača RB Leipziga Joška Gvardiola.

Posao još nije gotov, ali Fabrizio Romano tvrdi kako su dogovori već poodmakli te da je pitanje vremena kada će se sve uključene strane dogovoriti – a znamo da je Romano najinformiraniji sportski novinar za nogometne transfere.

Chelsea mora pronaći dugoročnu zamjenu za vremešnog Thiaga Silvu, a upravo Gvardiola vide kao njegovog nasljednika. Već su pojačali obranu s nekoliko igrača – iz Napolija je pristigao Kalidou Koulibaly koji je odmah osvojio igrače jer je pitao Johna Terryja dopuštenje da nosi njegov broj, a iz Brightona je stigao i Mark Cucurella. Čini se da Chelsea namjerava još trošiti – ipak ima novog vlasnika.

Plan s Gvardiolovim transferom je ostane u Leipzigu do kraja nadolazeće sezone te bi se priključio Chelseaju u lipnju iduće godine. Vjerujemo da bi to moglo udobrovoljiti upravu RB Leipziga.