Sport

klopp zna!

Aside Banners

Kloppovih 7 veličanstvenih igrača koje je kupio u svojoj trenerskoj karijeri

Piše , Objavljeno

Izvor fotografije: Shutterstock

Prijelazni rok je pred nama, kupuju se igrači na sve strane, a mi čekamo Kloppa da povuče okidač.

Prije nego se konkretno bacimo na listu najboljih Kloppovih kupnji u povijesti moramo razjasniti prema kojim kriterijima smo birali sve igrače. Nismo se samo vodili za učinkom u klubu kada su bili kod Kloppa niti nam je fokus bio isključivo na jeftinoj cijeni. Radi se o kombinaciji sveukupnog učinka, rasta te kupovne cijene.

Dakle, na ovoj listi se neće naći Virgil van Dijk i Allison Becker koji su zajedno koštali 142 milijuna funti. Ogroman učinak su imali na klub, ali tome smo se i nadali s obzirom na cijenu.

Mi želimo više pričati o onim “jeftinjačama” za koje se kasnije ispostavilo da su bombastični!

S obzirom na Kloppovu dugu karijeru – dosta je takvih igrača. Sve će se manje više svoditi na njegovo vrijeme u Dortmundu i Liverpoolu (oprosti Mainz, ali tak’ je, kak’ je).

Također, redoslijed na listi ne igra nikakvu ulogu.

Kod igrača koji nisu prodani iz kluba u koji ih je kupio Jürgen ćemo navesti njihovu današnju i/ili najvišu tržišnu vrijednost prema transfermarkt.com procjeni, a kod onih prodanih ćemo navesti i njihovu prodajnu cijenu.

Mohamed Salah (Liverpool)

Kupljen za: 36,5 milijuna funti s mogućnosti porasta na 43 milijuna funti
Današnja vrijednost: 120 milijuna eura

Salah je bio najskuplji igrač kojeg je Liverpool ikada kupio. Prije njega je najskuplji bio Andy Carroll. Sjećate ga se? Slabo? I mi…

Salah je došao iz Rome gdje se odlično snašao, puno bolje nego kad je pokušao igrati za Chelsea. Klopp i njegova ekipa su jednostavni imali nos i znali su što im treba.

Još se sjećamo njegove 17’-18’ sezone kada je zabio 44 gola i nosio klub na svojim leđima. Bolesno dobar igrač! Nadamo se da će se sve razriješiti s Liverpoolom jer nam se jako sviđa što radi u tom crvenom dresu.

Sadio Mane (Liverpool)

Kupljen za: 34 milijuna funti
Današnja vrijednost: 120 milijuna eura

Kada pričamo o Salahu, moramo spomenuti Manea. Kupili ga od Southamptona 2016. godine. Nitko nije vidio toliki potencijal u njemu. Nije ljudima bilo jasno jesu li možda pretjerali s izdatcima.

Najskuplji afrički igrač u povijesti se ispostavio kao jedan od najboljih ikad. Da, rekli smo to, nismo se zeznuli niti to poričemo.

U koju zvijer se on pretvorio kod Jürgena… Jao… Igrač koji izaziva strahopoštovanje na putu iz busa u svlačionicu. U 194 tekme je zabio 90 golova i asistirao 39 putta.

Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)

Kupljen za: 11 milijuna funti
Prodajna cijena: 56 milijuna funti

U početku svoje karijere je Aubameyang bio često igrač koji se kretao po posudbama između talijanskih i francuskih klubova. Nigdje se nije zapravo uspio izboriti za svoje mjesto u ekipi. Igrao je čak u Milanu, ali to je možda najmanje hvale vrijedan period s obzirom na to koliko je igrao (vrlo rijetko do gotovo nikada).

Klopp ga je kupio 2013 od Saint-Etiennea za okej cijenu ili bolje rečeno za sitniš ako uzmemo u obzir što je sve donio Dortmundu i Kloppu sa svojih 141 golova, 36 asistencija u 213 utakmica.

Neupitno je, je li vratio uloženo, pogotovo ako uzmemo u obzir da su ga za puno skuplje prodali. No, kako mu je karijera tekla nakon toga – o tome nećemo.

Andy Robertson (Liverpool)

Kupljen za: 8 milijuna funti
Današnja vrijednost: 75 milijuna eura

Kada razmislimo kakva je igračina današnji kapetan škotske reprezentacije – cijena je smiješna za trenutne tržišne prosjeke. Hull City navijači će žaliti zbog gubitka, ali realno, Andy nije mogao postići tu razinu pod bilo kojim drugim trenerom. Vjerujemo da je i on svjestan koliko mu je “Normal one” pomogao da se digne na nivou na kojemu je danas.

Bez sumnje jedan od najboljih bekova današnjice koji će tek dosegnuti svoj vrhunac.

Trent Alexander-Arnolda nećemo spominjati jer je on iz Liverpoolove mladeži uletio kod Kloppa.

Pogledaj i ostatak liste Kloppovih najboljih kupnji na idućoj stranici >>>

TAGOVIjurgen klopp liverpool nogomet nogometaši nogometni transferi