Sport

klopp zna!

Aside Banners

Kloppovih 7 veličanstvenih igrača koje je kupio u svojoj trenerskoj karijeri

Piše , Objavljeno

<<< Vrati se na prethodnu stranicu

Marco Reus (Borussia Dortmund)

Kupljen za: 17.1 milijuna eura
Najviša vrijednost: 50 milijuna eura

Marco Reus je, po našem mišljenju, igrač koji nažalost nikada nije doživio slavu koju je zaslužio van Bundesliege. Mi ga definitivno smatramo igračem koji se treba spominjati kao jedan od najboljih generacije koju su dominirali Messi i Ronaldo.

Tamo je i Reus koji je s Kloppom postizao čuda. U 289 nastupa je zabio 133 gola i asistirao 86 puta. Iznimno bitan Dortmundov igrač i danas, a vjerujemo da je ostao toliko godina u tom klubu jer se suočavao s dosta ozljeda tijekom svoje karijere. Da nije… Tko zna da li bi Luka Modrić stigao biti što je…

Mats Hummels (Borussia Dortmund)

Kupljen za: 4.2 milijuna eura
Prodan za: 38 milijuna eura
Najviša tržišna vrijednost: 60 milijuna eura

Hummels je možda vrlo sličan slučaj kao Reus što se tiče popularnosti. Nemamo dojam kao da je bio na “glasu” koji je zaslužio zato što je svoju čitavu karijeru proveo u Njemačkoj te se vezano za njegove transfere nisu vrtjele brojke zbog kojih tražite način kako sebi u prošlosti poslati poruku u kojoj piše: “treniraj nogomet, ostavi se Jo-Joa”

Mats je definitivno jedan od najboljih stupova obrane svoje generacije. Zamisao da Hummels na svom vrhunci igra sa zdravim Van Dijkom – to bi bila neprodorna obrana. Eventualno iz prekida ili neki krumpir da se zaleti u gol, ali drugačije ne.

Ovog inteligentnog diva treba pamtiti i isticati našoj djeci kada nas budu pitali da im nabrojimo neke braniče naše mladosti.

Robert Lewandowski (Bayern München)

Kupljen za: 4.75 milijuna eura
Najviša tržišta vrijednost: 90 milijuna eura
Današnja vrijednost: 60 milijuna eura

.

Robert LewanGOALski je do sada najbolji Kloppov ulog. Pogotovo ako gledamo njegovu cjelokupnu karijeru. Njegova trenutna vrijednost nam je smiješno mala za trenutno najboljeg igrača na svijetu i najboljeg napadača na tom istom svijetu. U 14 utakmica je zabio 20 golova i ima 5 asistencija.

Nećemo o tome gdje je odveo Bavarce, nego ćemo o njegovih 103 gola i 42 asistencije u 187 utakmica za žuto-crne. Poljak nije bitno nepoznat igrač kada je dolazio u Dortmund, ali ne možemo reći da nije bio rizik.

No, ispostavilo se opet kako Jürgen zna najbolje. No, vjerujemo da je gorak okus ostavio njegov besplatni odlazak glavnim protivnicima (nije Schalke, nego Bayern), ali tako to ide u nogometu.

Jedva čekamo vidjeti što će si Jürgy novo kupiti ove zime.

TAGOVIjurgen klopp liverpool nogomet nogometaši nogometni transferi