Sport

Nećemo reći jesmo vam rekli, ali...

Banner 300

Dominik Szoboszlai – čitava Europa se pita: “Tko je taj klinac!?”

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: FC Red Bull Salzburg/YouTube

Da, da, kada smo mi pisali o Szobi nitko ništa, a sad kad je na društvenim mrežama hit – svi veliki svjetski klubovi su u čudu.

Bilo bi dobro da malo svi ti Real Madridi, Barcelone, Bayerni, Liverpooli i ostali čitaju malo što mi pišemo o igračima.

Dominik Szoboszlai je mladi mađarski nogometaš koji igra za Red Bull Salzburg. Prošle sezone je bio igrač godine u austrijskoj Bundesligi. Zabio je 17 golova i ostvario 14 asistencija.

To očito nije bilo dovoljno dobro da ga malo šira masa upozna, ali u trenutku kada je svojim golom u nadoknadi protiv Islanda odveo Mađarsku na Europsko prvenstvo – eksplozija interesa.

Pogledajte prvo gol!

Gotovo je samostalno s loptom prešao od gola do gola i zabio. Zabio je tamo gdje najviše golmane boli – nisko u kut, pitajte bilo kojeg golmana.

Sada se povezuju razni klubovi s bivšim Haalandovim suigračem. Najviše se ističe Arsenal. To mu osobno ni ne bi bila loša odluka s obzirom na to da igra na poziciji ofenzivnog veznog igrača koji jako dobro iskorištava slobodan prostor. Stoga, treba mu prostora i slobode. Dodatno uz to, Mikel Arteta se čini kao sposoban čovac – samo mu nedostaje pravih igrača.

Naravno da bismo mi htjeli vidjeti da se ponovno spoji s Erlingom u Dortmundu, ali smatramo da su trenutno žuto-crni krcati na poziciji gdje bi Dominik bio najbolji.

Real Madrid je izjavio da im je Szobo jedan od top ciljeva (ako ćeš ovo čitati – nemoj tamo). Vrlo je izgledno da mladi Mađar odlazi negdje u zimskom prijelaznom roku, samo je pitanje gdje.

Realno, cijene ga 25 milijuna eura – tko ne bi kucao na vrata za tu cijenu. Pa to je kao popust za Crni petak, ako nas pitate.

TAGOVIdominik szoboszlai fc red bull salzburg