Mix

Drami napokon došao kraj: Real Madrid doveo strašno pojačanje iz Bayerna

Bayern Munich
Bayern Munich Foto: Folder.hr
Izvor fotografije: Shutterstock

Madridska Marca je potvrdila da je transfer-zavrzlami s austrijskim braničem Davidom Alabom napokon došao kraj. Potpisat će za Real Madrid i pridružit će im se nakon što mu istekne ugovor s Bayernom 30. lipnja.

Bayern mu nije htio dati najbogatiji ugovor od svih trenutnih igrača, a Alabi se to nije svidjelo pa je odlučio potražiti promjenu sredine još u studenom.

S Realom je pristao na četverogodišnji ugovor gdje će zarađivati oko 11 milijuna eura godišnje. Alaba je čak odradio i liječnički pregled za Kraljevski klub, sad preostaje samo dočekati kraj sezone u dresu Bayerna.

Alaba je sasvim sigurno vrhunsko pojačanje, ali i jako dobar poslovni potez. Zbog pandemije će nogometno tržište izgledati nešto drukčije nego u posljednjih nekoliko godina pa besplatno potpisivanje igrača Alabinog kalibra izgleda kao ostvarenje snova – pogotovo u stvarnosti u kojoj je nesigurna budućnost Sergija Ramosa u bijelom dresu.

28-godišnjeg Austrijanca su željeli veliki europski klubovi pa je tako Real prešišao Manchester City, PSG, Liverpool i Chelsea s ovim potezom.