Mix

Evo koji su klubovi ostali u Ligi prvaka, ali tko ju osvaja? Glasuj za svog favorita

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Liga prvaka. Prestižno natjecanje koje je svake godine uzbudljivo, a rijetko kada predvidljivo – poglavito u završnim rundama natjecanja. Izvlačenje parova četvrtfinala je u petak, a evo koji će se veliki klubovi naći u bubnju. Imaginarno izvlačimo parove i ježimo se na bilo koju kombinaciju.

Chelsea

Chelsea je pod Lampardom grcao, Lampard je dobio puno “drugih” šansi, ali je ljubav između kluba i legende kluba morala puknuti kako bi klub mogao dalje. Tuchel je stigao u London nakon što je otkantan u Parizu i preporodio je Plavce. Izjavio je kako nijedan klub ne želi Chelsea u četvrtini finala, a vjerojatno je i u pravu. Chelsea bijaše superioran protiv Atletico Madrida i ako tako nastave, sve je moguće.

Bayern

Dio redakcije je navijao za Lazio, a dio odrastao u Minkenu za Bayern i ispostavilo se opet istinita tvrdnja da je nogomet sport u kojem pobjeđuju Nijemci. Ukupnim rezultatom 6-2 Bayern je prošao dalje i tako postao klub s najviše pojavljivanja u četvrtfinalu Lige prvaka.

Jako nas zanima tko ih čeka u četvrfinalu. Bayern ima Lewandovskog, upravu koja zna što radi, aktualni su prvaci i ovo im je prilika da pokažu svijetu da nisu prvaci bili slučajno u čudnoj pandemičnoj sezoni.

Manchester City

City nije imao težak posao protiv Monchengladbacha. Ukupan rezultat 4-0 i prolazak u četvrtfinale.

Ono što nas zanima je hoće li opet zapeti kad bude najvažnije? Guardiola ima iskustva u velikim utakmicama, momčad je nakrcana dobrim igračima, još uvijek su u igri za sva 4 naslova u svim natjecanjima u kojima sudjeluju, a izgubili su samo jednom u zadnje 32 utakmice – i to od svojih crvenih sugrađana. Forma govori svoje, ali natjecanje na četiri fronta može iscrpiti i bogove. Guardioli od prve godine govore da mora osvojiti Ligu prvaka. Svake sezone, posljednje tri da budemo točniji, je zapeo u četvrtfinalu. Idući dio natjecanja je četvrtfinale. Zato se brinemo.

Dortmund

Dortmund se progurao pored Seville. Da, timski rad je u pitanju, kao i uvijek kad je u pitanju klub iz Vestfalije, ali ne možemo spomenuti čudo od napadača kakvo nije viđeno još kad je “onaj stari” Ronaldo vladao svijetom u ranim dvadesetima. Haaland je nevjerojatan ove sezone (opet). Igrač rođen 2000. godine je na vrhu svijeta. Let that sink in. U uzvratu protiv Seville nisu igrali najbolje, ali su bili agresivni i nabrijani – što je prekrasno vidjeti. Čak i od klinaca kao što je Bellingham.

PSG

Prošlogodišnji finalist želi nadmašiti prošlu sezonu, a ovo je možda i posljednja sezona u kojoj gledamo Mbappea na Parku prinčeva. Ako ne uspiju sada, kada će? U osmini finala su prošli Barcelonu, prošetali se. Prije nekoliko godina bi to bila senzacija, ali svima je jasno da je Barcelona u najgorem periodu svoje novije povijesti pa se i na ovaj uspjeh PSG-a gleda sa skepsom. Mogu li još više, mogu li još dalje? Tuchela nema, Pochettino je za kormilom.

Porto

Možda “najslabiji” klub u zadnjih osam, ali nemojmo zaboraviti što su napravili Juventusu.

Porto se provukao pored Juventusa u zadnjim minutama uzvratne utakmice i prošli su u četvrtfinale zahvaljujući pravilu broja golova u gostima. Hoće li Sergio Conceicao moći napraviti čudo i Portu osigurati još jednu kantu Lige prvaka kao što je to napravio Mourinho 2003. godine? Kako god bilo, čini se da su razlog završetka Ronaldove karijere u Juventusu – toliko su ga kritizirali zbog izdanja protiv Porta da se već priča kako bi Kiki mogao put Madrida.

Liverpool

Liverpool se muči u prvenstvu. 29 odigranih utakmica i samo 13 pobjeda. Dovoljno za šesto mjesto. Aktualni prvak Premiershipa neće biti prvak ove sezone, ali im ostaje nada da mogu povući kad bude trebalo i dogurati do finala Lige prvaka i ponovno osvojiti naslov. Protiv RB Leipziga u osmini finala su glatko prošli ukupnim rezultatom od 4-0.

U ovoj fazi natjecanja lakih protivnika nema, ali nekako vjerujemo da bi Klopp i družina htjeli izbjeći kolege iz Premier lige. Chelsea su pobijedili u europskom Superkupu i to prilikom raspucavanja jedanaesteraca, sve ostale susrete su izgubili ove sezone. City ih je ponizio na Anfieldu rezultatom 4-1 prije mjesec dana. Dajte Kloppu neki klub iz EU!

Real Madrid

Modrić je i dalje duša momčadi, Ramos još uvijek nije produžio ugovor, a ostatak momčadi maršira dalje. Real je prošao Atalantu i zaslužio mjesto u četvrtfinalu.

Tijekom prve ere Zidanea na klupi Reala, osvojio je tri Lige prvaka zaredom. Mediji su mu počeli tepati Mr. Champions League. Prošle sezone (koja je bila čudna zbog pandemije i svega što se događalo u svijetu) je ispao od Cityja, ali sada Zizou ima priliku opet postati Mr. Champions League.

Za koga misliš da će osvojiti Ligu prvaka od ovih klubova? Glasuj u anketi.