Sport

Jesi li za vožnju svog života?

Aside Banners

Gymkhana 9 – driftanje na najjače

Piše , Objavljeno

Prošlo je 8 godina otkako je vozač Ken Block izbacio ‘Gymkhana 1’ video i pokazao svoje vještine vožnje i driftanja. Srećom za sve nas, bio je dosta ažuran tijekom godina i sada možemo pogledati njegovo najnovije izdanje Gymkhane, deveto po redu.

Za sve one koji ne znaju o čemu se radi možemo to objasniti laički i jednostavno. Gymkhana je sportska vještina koja seže daleko u povijest. U doba Džingis Khana označavala se kao utrka za hrabre. Danas nam je poznata kao i Motorkhana budući da smo konje zamijenili vozilima. Cilj je što brže (vremenski ili pod gasom) odvoziti i savladati unaprijed isplaniranu stazu. Staza je obično vrlo izazovna, uz prepreke i hrpu zavoja te poneko iznenađenje.

Kao i u prijašnjih 8 izdanja, Gymkhana koncept je više manje isti. Ken je dizajnirao i napravio odličnu stazu koja je nešto jednostavnija nego zadnjih par godina. Ovoga puta u napuštenoj industrijskoj četvrti. Svoje glavno oružje – Ford Focus RS Rallycross napumpao je na nekih okruglih 600 KS. Dovoljno da sretno stigne od točke A do točke B. I na kraju je stavio kacigu i zapalio gume na najbolji i najljepši mogući način. Nije to samo vozikanje. U pitanju su ozbiljne vještine. Poželimo makar jedan krug provesti kao suputnik koji će plakati od sreće i straha na svakom zavoju.

fotka 01

Ken Block (48) je inače jedan od suosnivača kultne skate marke ‘DC Shoes’. Budući da se okušao u skejtanju, snowboardingu, motokrosu i ostalim ekstremnim sportovima, imao je hrabrost koja je potrebna u svemu ovome. No ipak je završio na rally utrkama i driftanju. Napravio je 9 Gymkhana videa. Uz razna gostovanja na emisijama poput Top Gear i Nitro Circus, imali smo ga prilike vidjeti i u igricama. Naravno vezano za drift. Colin McRae: Dirt, Dirt 2 i Dirt 3: Shutdown. Uz to je član Hoonigan Racing Division tima i ambasador Monster Energy-ja. Dobro mu ide, nema šta!

Gymkhana je nešto što uvijek željno iščekujemo, barem jednom godišnje nas zabavi na 10-ak minuta. Dovoljno da nakon videa pokušamo zapaliti gume Golfa dvojke na praznom parkiralištu tržnog centra u večernjim satima. Da impresioniramo tu malu koja uporno škica.

Pa evo, za sve prave ljubitelje huliganske vožnje, dobrog drifta, kreativnosti i nabrijanih auta, dame i gospodo – ‘Ken Block: Gymkhana 9’!

P.S. Ne pokušavajte ovo kod kuće. Iz više razloga.

TAGOVIautomobili drift Ken Block

Komentiraj