Sport

lepi kane

Aside Banners

Harry Kane je u nadljudskoj formi – a velike zasluge pripisuje načinu prehrane

Piše , Objavljeno

Harry Kane je sad već tolika faca da je Real spreman vratiti Modrića i Balea u Tottenham samo da se dokopaju ovog mladića koji u zadnje vrijeme igra nevjerojatno. U zadnjih osam utakmica je utrpao 13 golova, a postao je i privremeni kapetan engleske reprezentacije (iako brojni komentatori lobiraju da postane i stalni kapetan).

Kane je talentiran, ima sve što napadač treba imati, ali velik dio svog uspjeha pripisuje prehrani. Naravno, ipak igra nogomet u Premier ligi i može si priuštiti kuhare i nutricioniste (za razliku od nas običnih smrtnika koji jedemo tijesto s kečapom i malo origana za privid luksuza). Jede isključivo zdravu hranu, a s ovom praksom je počeo početkom godine – nije ni čudo što se od početka godine nije zaustavio.

Također je naučio kako mu tijelo funkcionira, koja mu hrana odgovara, a zahvaljujući pedantnosti se uspio brzo oporaviti i od ozljede. Da se nije ozlijedio, imao bi još veći broj golova na svom računu. Unosi manje ugljikohidrata nego što je to ranije radio, a točno zna kada ih treba povećati.

Da nije tipični otočki nogometaš (e Rooney, di si, kako vozačka?) dokazao je time što je potpuno izbacio alkohol iz svog života kako ne bi unosio prazne kalorije koje mu samo odmažu na terenu.

Naravno, ima i redovite treninge pa dodatne treninge pa još i utakmice jednom-dvaput tjedno, ali sam je svjestan koliko mu je zdrav način prehrane pomogao.

Zaključak:

Prouči što tijelo radi kada probavlja hranu. Pripremaj hranu (ili unajmi kuhara) kako ne bi posezao za lošim izborima. Smanji ugljikohidrate, povećaj unos masti i proteina. I najteže od svega – alkohol mora van.

TAGOVIfitness harry kane luka modrić nogomet nogometaš nogometni zdrava prehrana zdravlje

Komentiraj