Mix

Hrvatska ima najljepšu nogometašicu svijeta, ali ona nije baš sretna s tom titulom

Ana Marija Marković
Ana Marija Marković Instagram
\\folder\galerija Galerija Ana Marija Marković Ana Marija Marković Foto: Instagram Ana Marija Markovic (Foto – Instagram) 24 Ana Marija Markovic (Foto – Instagram) 24 Foto: Folder.hr Ana Marija Markovic (Foto – Instagram) 23 Ana Marija Markovic (Foto – Instagram) 23 Foto: Folder.hr +21 Ana Marija Markovic (Foto – Instagram) 22 Galerija
Hrvatska nije bez razloga svjetska sila u nogometu. Bili smo u rasponu od dvadeset godina, prvo treći, a potom i drugi na svijetu. Uvijek smo imali vrhunske igrače koji su bili odlikovani najvećim individualnim priznanjima, a sada smo dobili igračicu koja je također odlikovana titulom, doduše nešto drugačijom od Ballon d’Ora Luke Modrića. Riječ je o Ana Mariji Marković, koja se okrunila titulom najljepše nogometašice svijeta.

Ona je zvijezda Grasshoppera iz Züricha. Djetinjstvo je provela u Švicarskoj, a sada nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Sa napunjene 22 godine jedna je od rijetkih nogometašica koje su zvijezde na terenu, ali i izvan njega.

Kao jednog od svojih nogometnih uzora, Marković je istaknula Luku Modrića kojeg smatra najvećim hrvatskim nogometašem ikada. No, Luka joj ipak nije najdraži igrač. To mjesto pripalo je Cristianu Ronaldu.

Ana Maria je prošle godine debitirala za reprezentaciju te je od tada skupila pet nastupa zabivši jedan gol. Nažalost, nećemo je moći gledati na predstojećem Euru 2022. godine u Engleskoj jer se naša reprezentacija nije kvalificirala.

Izvor fotografija – Instagram

Kako sama kaže titula najljepše nogometašice na svijetu umnogome joj je promijenila život. Ana Mariu na njezinom Instagram profilu prati više od 750 tisuća ljudi, što joj laska, ali je dovodi i u neugodne situacije. U svojem posljednjem intervjuu požalila se kako joj se javljaju tipovi koji se predstavljaju kao skauti i menadžeri samo kako bi joj se približili i pokušali stupiti s njom u kontakt. Tugica, dečki, loša je fora.