Mix

Ima nade za romantiku! Ronaldinhov sin na probi u Barceloni

ronaldinhov sin
ronaldinhov sin Foto: Twitter Screenshot
Sin bivšeg brazilskog čarobnjaka Ronaldinha, Joao Mendes de Assis Moreira, je na probi u Barceloni, točnije za njezinu momčad igrača mlađih od 19 godina.

Joao Mendes de Assis Moreira je sedamnaestogodišnjak koji trenira s Barcinom Juvenil A momčadi, čeka se odluka o tome hoće li mu se ponuditi stalni ugovor.

Od 14 godine je za slavni Cruzeiro, ali je nedavno raskinuo ugovor s brazilskom momčadi.

Joao Mendes je stigao u Barcelonu s nekoliko članova obitelji (nije potvrđeno je li Ronaldinho među njima). Opisan je kao ljevak koji može igrati na svim pozicijama u napadu, bez obzira na stranu terena.

Njegova karijera je povjerena njegovom stricu, Robertu de Assis Moreiri, Ronaldinhovom bratu koji je odgovoran za Ronaldinhove rane uspjehe, ali i čovjeku koji je odgovoran za Ronaldinhove poteškoće s financijama, ali i zakonm — kada su zbog krivotvorenih dokumenata obojica završili u zatvoru.

Barcelona se navodno ne žuri s odlukom, a i daju Joau Mendesu vremena da se prilagodi na drugačiji tempo u Španjolskoj — i životni i nogometni. Barceloninu U19 ekipu vode Oscar Lopez i pomoćnik Javier Saviola, bivši argentinski napadač koji je nekoć igrao s Ronaldinhom. Sigurni smo da će i njihov input imati veliku ulogu u procjeni trebaju li ga zadržati u Kataloniji.

„Ronaldinhov mali” je još 2019. godine potpisao ugovor s Nikeom. Za svaki slučaj!

Ronaldinho je proveo pet godina na Camp Nou između 2003. i 2008. godine, a svim navijačima Barcelone je ostao u lijepom sjećanju. Postigao je 94 golova u 207 nastupa za Barcu, pomogao je klubu da osvoji Ligu prvaka 2006. te dva naslova prvaka La Lige.

Igrao je i za PSG i Milan, a bio je i svjetski prvak s Brazilom 2002. godine. Umirovio se 2015. godine, a dobro se sjećamo i njegove izjave kako će igrati za bilo koju momčad, samo da ne mora trenirati.