Sport

brže, više (sportova), jače

Aside Banners

Imamo pet (ili šest?) novih olimpijskih sportova, a jedan od njih je i skateboarding

Piše , Objavljeno

Međunarodni Olimpijski Odbor je jučer izglasao dodavanje pet sportova u program Olimpijskih igara za Tokyo 2020. godine.

Baseball, softball, karate, skateboard, sportsko penjanje i surfanje. Ako pobrojite – to vam je šest sportova, ali MOO očito smatra baseball i softball istim sportom.

Još uvijek nije potvrđeno da će ovi sportovi biti u stalnom postavu Olimpijskih igara, zasad je sigurno samo da će se pojaviti u Tokyu 2020. godine.

Ovim potezom se Olimpijske igre žele umiliti mlađariji (i ide im za rukom, moramo priznati) jer eto – mi smo svi ludi za surfanjem i skateboardingom, karate je japanska borilačka vještina, a baseball je nevjerojatno popularan sport u Japanu što čini jasnijim izbor baseballa kao olimpijskog sporta.

U službenom press izdanju, predsjednik MMO-a Thomas Bach je izjavio sljedeće.

“Želimo približiti sport mladima. Mladi imaju toliko opcija danas i ne možemo očekivati da će oni automatski doći nama. Moramo mi doći njima. Izbalansirani prijedlog za Tokyo 2020. ispunjava sve ciljeve Olimpijske Agende 2020. Ovi sportovi zajedno predstavljaju inovativnu kombinaciju etabliranih i nadolazećih događaja popularnih u Japanu, fokusiranih n a mlade koji će samo pojačati naslijeđe Igara u Tokyu”

Predsjednik OI u Tokyu 2020. Yoshiro Mori je dodao: “Uključenje ovih novih sportova će omogućiti mladim sportašima priliku života da ostvare snove o natjecanju na Olimpijadi, najvećoj sportskoj pozornici – te će ih inspirirati da postignu najbolje rezultate, u sportu i u životu”.

Baseball i softball su već bili dijelom OI-a, između 1992. i 2008. godine, ali su ponovno primljeni u olimpijsku obitelj.

Rio smrdi na propast (doslovno i figurativno), ali Tokyo bi mogao biti vrh vrhova, pogotovo ako ćemo gledati vrhunske skejtere.

TAGOVIbaseball olimpijske igre skateboarding surfanje

Komentiraj