Sport

bilo kuda kiki svuda

Banner 300

Izabrali smo 5 najvećih trenutaka u Ronaldovoj karijeri

Piše , Objavljeno

Cristiano Ronaldo je jučer zabio hat trick na Santiago Bernabeuu i tako porazio gradskog rivala u polufinalu Lige Prvaka… Na taj način je postao prvi igrač u povijesti koji je tri puta postigao hat-trick u knockout fazama Lige Prvaka, a i izjednačio se s Messijem sa 7 hat-trickova u svim fazama Lige Prvaka.

Nevjerojatan igrač. Mi smo izabrali njegovih 5 najdivnijih trenutaka – iako je sasvim sigurno da ova lista može biti produžena barem za još 10 komada…

ronaldo 1

Osvajanje Lige Prvaka s Manchesterom

Cristiano Ronaldo je po prvi put 2008. godine osvojio ovaj najvažniji trofej u klupskom nogometu (osim ako pitate Arsenea Wengera, on se uvijek čupa da je najvažniji FA kup kao najstarije natjecanje jer jedino njega može osvojiti). Naravno da je ovo jedan od najvažnijih trenutaka u njegovoj karijeri. Osim toga, bio je i najbolji strijelac, a proglašen je i najboljim igračem. Prvo bilo što se ne zaboravlja…

FIFA igrač godine i Zlatna lopta

2008. godina je bila sve za Ronalda. Osvojio je i FIFA-inu nagradu za igrača godine, ali i France Footballovu Zlatnu loptu – i tako je nadmašio Messija te godine. Otada se Messi i Ronaldo izmjenjuju za Zlatnu loptu (koja je od 2010. do 2015. bila spojena s nagradom za FIFA-inog igrača godine). Da ne dužimo s objašnjenjima, rasprava o tome tko je bolji od njih dvojice ovisi samo o ukusu.

Ovaj gol iz svlačionice!

11. ožujka 2009. godine, Ronaldo (i Manchester) su igrali protiv Porta u četvrtfinalu Lige Prvaka, a onda se dogodilo OVO!

Kasnije je i sam Ronaldo izjavio da je to najljepši gol koji je ikada postigao. Pitanje je misli li još uvijek tako, ali mi i dalje smatramo da je ovo gol koji obilježava Ronaldovu karijeru – možda ne po značaju, ali po estetici svakako.

Gol je i osvojio UEFA-inu Puškaš nagradu za najljepši gol godine.

Realov vodeći strijelac svih vremena

U Realu je igralo toliko legendi, dovoljno da kažemo samo Di Stefano, Puškaš, Raul, “debeli” Ronaldo – ali upravo je Kiki Ronaldo najbolji strijelac svih vremena u momčadi Los Blancosa. 17. listopada 2015. godine – Ronaldo je zabio svoj 324 gol. Sada je već zabio 400. Ili 399. Ovisno koga pitate.

Portugal osvaja Euro 2016.

U finalu Ronaldo nije zabio gol već je u pitanju bio Eder, ali Cristiano ih je provukao kroz sve dijelove natjecanja s kapetanskom trakom na ruci. Zapamtili smo ga itekako jer smo u osmini finala ispali upravo zahvaljujući njemu. Koji Hrvat se ne sjeća ovog preokreta? Ne znamo boli li više ovaj ili onaj protiv Turske…

Iako je Griezmann zabio 6 golova i bio najbolji strijelac natjecanja te je proglašen najboljim igračem, za 10 godina će se pamtiti samo Ronaldov i Portugalov podvig kojeg su ostvarili s relativno prosječnom ekipom.

TAGOVIcristiano ronaldo manchester united nogomet real madrid top

Komentiraj