Mix

Jedan od najskupljih Dinamovaca u povijesti povučen s posudbe u drugoligašu, razlog je jasan

filip benkovic izvor-instagram
filip benkovic izvor-instagram Foto: Folder.hr
Izvor fotografije: @filip.benkovic/Instagram

Igrač Leicester Cityja, a nekoć i zagrebačkog Dinama je povučen s posudbe u drugoligašu Cardiff Cityju. U velškoj prijestolnici se nije naigrao, skupio je svega 70 minuta nogometa u Championshipu. Iz Leicestera su odlučili da to ne pogoduje njegovom razvoju i bilo je vrijeme za prekid posudbe.

Benković je postao treći najskuplji izlazni transfer u povijesti Dinama kada je u kolovozu 2018. godine prodan Leicesteru za 14.5 milijuna eura. Na listi najskupljih Dinamovaca su ga preskočili Dani Olmo i Joško Gvardiol, ali se Benković i dalje nalazi na visokom petom mjestu.

Otkad je došao u Leicester nije se naigrao, poslan je na posudbu u Celtic gdje je odlično igrao pod vodstvom Brendana Rogersa i osvojio je trostruku krunu sa škotskim velikanom, ali po povratku u Leicester je bilo jasno da za njega nema mjesta u prvoj momčadi. Zajedno s Benkovićem, u Leicester je došao i dotadašnji Celticov trener Brendan Rogers, ali to nije pomoglo Benkoviću da proigra. Prebačen je u drugu momčad i onda je posuđen Bristol Cityju. Tamo je igrao pristojno, u 10 utakmica je zabio 2 gola.

.

Po povratku u Leicester City opet nije igrao jer je Rodgers kupio Wesleyja Fofanu iz St. Etiennea pa je Benković opet morao spakirati kofere i uputiti se u Cardiff City. Zaključak: gdje se isto nije naigrao!

Možda idući put ako ide na neku posudbu, možda da ode u klub koji nema City u imenu jer se u Leicester Cityju, Bristol Cityju i Cardiff Cityju nije baš iskazao. Znači, Manchester City otpada.

Dobra stvar u cijeloj priči je da je Celtic opet zainteresiran za njegove usluge. Branič Celtica Christopher Jullien je ozljeđen, izbivat će nekoliko mjeseci i hrvatski branič bi bio dobro, prokušano rješenje. A i dobio bi priliku igrati i dodatno se razvijati. Želimo da Filip uspije!