Mix

Kakva priča! Homoseksualac posvojio dijete još prije 20 godina i odgojio olimpijskog prvaka

Priča o Jordanu Windleu/Instagram screenshot
Priča o Jordanu Windleu/Instagram screenshot Foto: Instagram screenshot
Jerry Windle, homoseksualac je koji se godinama borio kako bi posvojio dijete u SAD-u. Sve dok jednog dana nije u jednom časopisu naišao na priču koja opisuje život siročadi u Kambodži. Odmah je stupio u kontakt s kambodžanskim dužnosnicima kako bi se dodatno raspitao o procesu posvojenja.

Nakon što je dobio pozitivan odgovor, Jerry je 2000. otputovao u Phnom Penh u Kambodži kako bi upoznao svog budućeg sina Jordana. Jordan je boravio u lokalnom sirotištu nakon smrti oba roditelja. U to vrijeme bolovao je od pothranjenosti, šuge i niza teških infekcija.

Jordan je dobio drugu priliku u životu

Jerry ga je odmah odveo u svoj dom, u Floridi, i brinuo se o njemu. Jordan je tada imao dvije godine i morao je komunicirati s Jerryjem putem znakovnog jezika prije nego što je naučio engleski. Bio je toliko slab da je jedva imao 16 kilograma, a Jerry nije bio siguran hoće li Jordan preživjeti. Međutim, uz Jerryjevu upornost i brigu, Jordan je odrastao u dovoljno zdravog i snažnog muškarca koji je postao olimpijski prvak u skokovima u vodu.

Sa 7 godina Jordan se upisao na poseban program gdje je upoznao osvajača zlatne medalje i LGBT aktivista Grega Louganisa. Nakon što je sudjelovao u 3 susreta kvalifikacija za OI, Jordan se uspio plasirati, a 2020. godine se natjecao za SAD na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Međutim, nije zaboravio svoje kambodžanske korijene, čak je i tetovirao kambodžansku zastavu. Jordan i Jerry proslavili su svoju dirljivu priču u dječjoj knjizi koju su napisali zajedno. Knjiga je izašla 2011. godine, s naslovom „An Orphan No More: The True Story of a Boy“. Knjiga uči djecu i odrasle da “gdje ima ljubavi, ima i obitelji”.

Zagovornici protiv dopuštanja posvajanja djece gay populaciji će ostati razočarani jer im loši argumenti padaju u vodu (badumts) – Jordan je izrastao u hetero muškarca koji je u sretnoj vezi.

Izvor: Thinking Humanity