Sport

not a joke!

Aside Banners

Jokić je božanstven – kratko i jednostavno

Piše , Objavljeno

Ako ste došli pročitati ovaj članak s prethodnim mislima: “Naravno!” ili “Koji rekord je sada srušio?” – naš ste čovjek.

Pisali smo već velike hvalospjeve o Nikoli jer je jedan od najposebnijih košarkaša ikada. Ne samo zato što dolazi s Balkana već i zato što je općenito jako poseban. Naš čovjek. I skroman. Ako ga pitaš zašto puno dodaje, reći će da je zato što ne može baš puno trčati. Ako ga pitaš otkud mu sve te fore, vjerojatno će skromno reći da ne zna.

Nikola je u nedavnoj utakmici kod kuće (ne u Somboru, nego Denveru) protiv Houston Rocketsa odigrao fenomenalno. Ponovno je za statistiku upisao triple-double. 19 bodova, 12 skokova i ogromnih 18 asistencija.

.

Za njegovu karijeru je to najveći broj asistencija koji je postigao. Za NBA općenito to nije najveći broj asistencija koje je postigao jedan centar, ali se nešto približno tome dogodilo 1968. godine kada je Wilt Chamberlain harao tom ligom. On je tada postigao 19 asistencija, a svi znamo da je Wilt rekorder za mnoge stvari. Broj koševa, skokova, ali i žena s kojima je spavao. Sva sreća Jokić se ne izlaže takvim naporima, bar koliko znamo.

Nama se čini kako će ga jedan Somborac koji voli svoje konje i “fale mu” – u skorijoj budućnosti zamijeniti Wilta. Bar po pitanju nekih rekorda.

Gledajući snimku utakmice protiv Houstona, moramo priznati da Nikola igra kao da želi pokupiti sve playmaker bedževe u NBA 2K-u, a igra na “easy” težini.

Dakle obožavali smo gledati Stevea Nasha zbog njegovih dodavanja, ali Nikola je nešto sasvim drugo.

Jokić i nas vrlo često zezne sa svojim dodavanjima jer čeka dugo, nego bismo mi u igrama i doda osobi kojoj mi ne bismo, iako vidimo da je nekoliko nepokrivenih igrača Nuggetsa.

No, imamo savjet za ESPN – kada Nikola primi loptu u ruke, nakon što prime koš, malo vam kraće moraju trajati te reprize jer on vrlo često u stilu rukometnog golmana ili quarterbacka u američkom nogometu preko cijelog igrališta dodaje svojim igračima te tako uzvrate laganim košom.

Vrlo često se to ne ulovi jer eto – do sada u Americi nisu imali jednog Nikolu. Teslu ne računamo. U ovoj priči.

Trenutno najbolji centar na svijetu. Još kad uđe u playoff God Super Saiyan mode. Doviđenja. Još kada bi Michael Porter Jr. i Jamal Murray mogli biti konzistentniji – e to bi već bilo ludilo.

TAGOVIkošarka nba nikola jokić sport